Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSKYargıçlar Sendikası Başkanı, İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan'ı tedbiren görevden uzaklaştırdı. HSK'nin yazısı Pehlivan'a tebliğ edildi.

Ayşe Sarısu Pehlivan, Grup Yorum üzerindeki yasakların kaldırılması talebiyle başlattığı ölüm orucuna 323. günde ara veren ve ardından hayatını kaybeden Gökçek'le ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulunmuştu.

Gökçek’in ölümünden önce, “Türküler kimseye zarar vermez, İbrahim Gökçek Yaşamalıdır” paylaşımında bulunan Pehlivan, Gökçek’in yaşamını yitirmesinin ardından, Gökçek için açılan etikete, “Ölüm adın kalleş olsun” notunu bırakmıştı. HSK, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle Pehlivan hakkında inceleme başlatılmasına karar vermişti.

karara tepki gösteren YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Örgütlenme hakkını,Yargı bağımsızlığını, Yaşam hakkını savunmak Türkiye’de artık yaptırıma tabi…” dedi.

Изображение

Eminağaoğlu'nu 15 Aralık 1988'de Ankara Etimesgut Asker Hastanesi'nde muayene eden doktorlar, formuna 'sağlam'dır mührü basmış. Fakat aynı hastane bir hafta sonra Asteğmen Nejat Karaçınar'ın hazırladığı raporda tam tersi karar vermiş. Eminağaoğlu'nun askerliğe elverişli olmadığı belirtilen ikinci belgede, başka bir hastaneden getirilen ameliyat raporuna dayanılıyor. 

TEKER TEKER ORTAYA ÇIKARILIYOR

Hâkim Orhan Gazi Ertekin hakkında da sosyal medya hesabı üzerinden 5 Mayıs'ta İbrahim Gökçek'in fotoğrafını paylaşarak "Oh Allah'ım! Yüreğimiz avucumuzda kulağımız kapıdaydı günlerdir" ifadelerini kullanmasından sonra soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

YARSAV HER YÖNDEN MERCEK ALTINDA

Benzer paylaşımların Ankara'da görev yapan bir hâkimin de benzer paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi. Edinilen bilgilere göre sosyal medyadan DHKP-C terör örgütü sanığı Gökçek'e destek verenler arasında olduğu tespit edilen Ankara hâkimi ve KHK ile kapatılan YARSAV Genel Sekreteri Leyla Köksal hakkında da HSK tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

TANIDIK BİR KUMPAS YİNE YENİDEN SAHNEDE

Terör örgütüne üyelik suçlamasıyla yargılanan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ile İbrahim Gökçek'in ölümleriyle ilgili açlık grevindeyken durumlarının kötüye gitmesi üzerine Sağlık Bakanlığının tedavileri için girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. Ancak iki ismin avukatları, yoğun itirazlarla buna engel olarak müvekkillerinin ölümlerinde başrolü oynamış.

Terör örgütü DHKP/C davasından tutuklu yargılanan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ile İbrahim Gökçek’in ölümleriyle ilgili detaylar bir bir ortaya çıkıyor.

Grup Yorum üyesi Helin Bölek açlık grevindeyken, İbrahim Gökçek ise açlık grevini bitirdikten 2 gün sonra hayatını kaybetmişti. Ancak sosyal medyada iki DHKP/C üyesi mizesyenin ölümüne ilişkin ihmal iddialarıyla devlet hedef alınmıştı. Ancak gerçeklerin sosyal medyada yansıtılandan çok daha farklı olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı vekilleri 11.03.2020 tarihinde, 112 Acil Servisine gelen çağrı üzerine Helin Bölek ile İbrahim Gökçek için ‘tedavi amaçlı kişisel koruma kararı’ verilmesi talebiyle İstanbul 18. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu.

ÖNCELİKLE MAHKEME ZORUNLU YATIŞ KARARI VERDİ

Bunun üzerine ‘Tedavi amaçlı kişisel koruma kararı’ veren İstanbul 18. Sulh Hukuk Mahkemesi 11.03.2020 tarihinde Helin Bölek ile İbrahim Gökçek’in Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilmeleri için ‘zorunlu yatışlarına’ karar verdi

AVUKATLAR HASTANEYE BAŞVURDU: TEDAVİYİ DURDURUN

Helin Bölek ile İbrahim Gökçek’in avukatları aynı gün Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine başvurarak tedavilerin acilen durdurularak müvekkillerinin taburcu edilmesini talep ettiler.

KAFA HİÇ DEĞİŞMİYOR; HASTAHANEYİ BİRBİRİNE KATTILAR

Avukatlar mahkemeye itirazda bulunurken, aralarında doktor ve avukatlarında bulunduğu onlarca kişi hastaneyi bastı, hastane içinde arbede çıkartarak slogan attı ve diğer hastaların tedavilerini engelleyecek şekilde eylemler yaptı.

SAĞLIK PERSONELİNİ TEHDİT ETTİLER

DHKP- C sempatizanları da Helik Bölek ile İbrahim Gökçek’in tedavisiyle ilgilenen sağlık görevlileri, doktorlar ile hastane yönetiminin resimlerini sosyal medya üzerinden paylaşarak tehdit edip hedef gösterdi.

AVUKATLAR İKİNCİ GÜN MAHKEMEYE İTİRAZ ETTİ

Bölek ile Gökçek’in avukatları bir gün sonra yani 12.03.2020’de İstanbul 18. Sulh Hukuk Mahkemesine itirazda bulunarak müvekkillerinin tedavi edilmeden zorunlu yatış kararının kaldırılarak hastaneden taburcu edilmelerini talep ettiler.

MAHKEME İTİRAZI REDDETTİ; TEDAVİ EDİLMELİLER

İtirazı değerlendiren İstanbul Asliye Hukuk mahkemesi verdiği 13.03.2020 tarihli kararda, davalılar Bölek ile Gökçek’in hayati risklerinin mevcut olduğu ve tedavilerinin yapılması gerektiğine karar vererek itirazı reddetti.

BİLİM KURULU RAPOR HAZIRLADI

Aynı gün Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilim Kurulu hazırladığı raporda hastaların tedaviyi kabul etmediklerini;ancak tam teşekküllü bir hastanede 24 saat görev yapan uzman hekimlerin kontrolünde tedavilernin sürdürülmesi gerektiğini belirtti

BİLİM KURULUNA RAĞMEN İTİRAZ ETTİLER

Avukatlar bu sefer 16.03.2020’de mahkemeye verdikleri dilekçede, Bilim Kurulu kararının zorunlu yatışa dayanak oluşturmadığını belirterek verilen zorunlu yatış ve tedavi kararının kaldırılarak Bölek ile Gökçek’in taburcu edilmelerini istedi.

ASLİYE MAHKEMESİ DE REDDETTİ

İtirazı görüşen İstanbul 27. Asliye Hukuk Mahkemesi Bölek ile Gökçek’in sağlık durumlarının ciddi risk taşıdığının tespit edilmesi üzerine tedavi amaçlı kişisel koruma kararı verildiğini belirterek ikinci kez avukatların talebini reddetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI; TEDAVİYİ KABUL ETMİYORLAR

Sağlık bakanlığı da mahkemeye verdiği ikinci bir dilekçede Bilim Kurulunun aldığı karara rağmen Helin Bölek ile İbrahim Gökçek’in tedavi reddettiğini, planlanan tedavinin uygulanamadığını belirterek ek karar verilmesini talep etti.

BİLİM KURULU TEKRAR RAPOR HAZIRLADI

Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesi 16.03.2020 tarihinde kurul kararıyla davalıların bilinci, akli muhakemelerinin yerinde olarak, tetkik ve tedavileri reddettiklerini mahkemeye bildirdi.

COVİD-19 RİSKİ ALTINDALAR

Bilim Kurulu hazırladığı ikinci raporda Bölek ile Gökçek’in, zaten zayıf düşmüş bünyelerinin covid-19 salgını riski altında olduğunu kaydederek kendi istekleri doğrultusunda taburcu edilmelerinin uygun olacağını bildirdi.

MAHKEME 16 MARTTA KARARI BOZDU

Bu gelişmelerin ardından İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi verdiği kararda 6 gün süresince hiçbir tedaviyi kabul etmeyen Helin Bölek ile İbrahim Gökçek’in zorunlu yatış kararını kaldırarak taburcu edilmelerine karar verdi.

DEVLETİ SUÇLAMIŞLARDI 

Helik Bölek 03.04.2020’de, İbrahim Gökçek ise 5 mayısa ara verdiği ölüm orucundan iki gün sonra, yani 07.05.2020’de hayatını kaybetti. Ancak günlerce bazı siyasetçiler ile sanatçılar Bölek ile Gökçek’in ölümlerden devleti sorumlu tutmuştu.

Bayram Kazancı: “Bursa Zafer Partisi için çok önemli" Bayram Kazancı: “Bursa Zafer Partisi için çok önemli"

DHKP-C ÖLÜM ORUCUNU KULLANDI, SANATÇILARDAN DESTEK GELDİ

Ölüm orucuna devam eden İbrahim Gökçek için çeşitli günlerde de CHP'li isimlerden ve sanatçılardan destek gelmişti. Ölüm orucundakilerin taleplerinin sadece konser vermek olduğunu iddia eden ve destek veren kişiler başka taleplerin olduğunu belirtmedi. Bugün ise Meltem Cumbul, Pınar Aydınlar, Atilla Taş ve Mazlum Çimen ölüm orucundaki İbrahim Gökçek'e destek mesajlarını hazırladıkları videolardan ve sosyal medya iletilerinden paylaştı.

MELTEM CUMBUL: Sanatçı Meltem Cumbul, sosyal medyadan paylaşan destek videosunda, "Grup Yorum üyelerinden İbrahim Gökçek 320. gündür ölüm orucunda. Ölüm orucunu bırakmak için talebi ise bir konser vermek. Bu konser için ise bir tarih. Bu kadar!" dedi.

PINAR AYDINLAR: Halk Sanatçısı ! Pınar Aydınlar ise "Yüreği dağdır, halk sanatçısı canımız. Talepleri karşıla, İbrahim yaşasın" diye iletiler paylaştı. Ayrıca HDP'li Leyla Güven'in bir milletvekilinin sanatçılardan oluşan destek videosunu paylaştı.

ATİLLA TAŞ: Fetullahçı Terör Örgütü'nden hüküm yiyen Atilla Taş ise "Türkülerden kimseye zarar gelmez. Bir insanı yaşat ki, bütün insanlık yaşasın! #SesiDuyİbrahimYAŞASIN" dedi.

MAZLUM ÇİMEN: Müzisyen Mazlum Çimen ise "İbrahim Gökçek 320. gündür ölüm orucunda. Her gün biraz daha değil, her gün hızlıca ölüme yaklaşmakta. İbrahim'in sesini duymalıyız, İbrahim'i yaşatmalıyız, İbrahim Gökçek yaşamalı!" dedi.

HELİN BÖLEK DE ÖLÜM ORUCUNDA ÖLMÜŞTÜ

Savcı Selim Kiraz'ın şehit edilmesinde silah temin ettiği belirtilen Mustafa Koçak da ölüm orucunca hayatını kaybetmişti. Ayrıca yine Grup Yorum üyesi olan Helin Bölek de terör örgütü DHKP-C'nin talimatıyla ölüm orucuna başlamış, o da hastanede tedavi altına alındıktan sonra yine hastaneden eve çıkmış ve ölüm orucuna örgüt talimatıyla devam etmişti.

ÖRGÜTÜN AÇIK ALAN YAPILANMASI GRUP YORUM, İBRAHİM GÖKÇEK'İN TEDAVİSİNE KARŞI ÇIKMIŞ
DHKP-C terör örgütünün açık alan yapılanmalarından olan Grup Yorum'un; açlık grevine giren DHKP-C'li İbrahim Gökçek'in hastanede tedavi olmasına karşı çıktığı tespit edildi.


DHKP-C; BAKANLARI VE DOKTORLARI HEDEF GÖSTERDİ, DOKTORLARIN FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI
DHKP-C ve terör örgütlerinin de, zorunlu olarak hastaneye kaldırılan ve İbrahim Gökçek'i tedavisine onay veren başhekim ve doktorları hedef gösterdiği bildirildi.

Açlık grevine başlayan DHKP-C'li İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, sağlık durumları sebebiyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bunun üzerine DHKP-C terör örgütü harekete geçti ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminde bulunan N.S, B.E, S.A.Ç., S.B.K, B.D.K. ve N.T isimli doktorları hedef gösterildi.

İbrahim Gökçek ve Helin Bölek'in hastanede zorunlu tedavi olmasına karar veren doktorların fotoğrafları terör örgütü tarafından sosyal medyada paylaşıldı.



DHKP-C; BÖLEK VE GÖKÇEK'İN TEDAVİSİNE ONAY VEREN DOKTORLAR İŞKENCECİ OLARAK TANIMLADI
DHKP/C terör örgütü ile iltisaklı "Halkın Sesi TV @hsesiyeni1" twitter hesabı üzerinden; "Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'e zorla müdahale eden işkencecileri paylaşalım, Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesi Yönetimi. Dr. N.S, Dr. B.E., Dr. S.A.Ç, Dr. S.B.K, Dr. B. D. K., Dr. N.T" şeklinde paylaşım yapıldı ve doktorların fotoğrafı da paylaşıldı.


DHKP/C terör örgütü ile iltisaklı "bizimanadolumuz2" isimli twitter hesabı üzerinden; İçişleri Bakanlığı'nın iletişim bilgilerinin paylaşıldığı ve İbrahim Gökçek ve Helin Bölek'in başına gelebilecek herhangi bir şeyden sorumlu tutulacaklarını, taleplerinin kabul edilmesi yönünde telefon ve mail yoluyla ulaşım sağlanması yönünde çağrıda bulundu.


BAŞHEKİM YARDIMCISI DA TERÖR ÖRGÜTLERİNE HEDEF GÖSTERİLDİ
DHKP/C terör örgütü ile iltisaklı "Düsseldorf Direniş Çadırı" isimli facebook hesabı üzerinden; Ümraniye Hastanesi Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. N.T. hedef alındı.



GRUP YORUM, HELİN BÖLEK VE İBRAHİM GÖKÇEK'İN TEDAVİSİNİ ENGELLEMEK İÇİN HALKA ÇAĞRIDA BULUNMUŞ
DHKP/C terör örgütü ile iltisaklı Grup Yorum'un Twitter hesabı üzerinden; 17 Mart 2020 Salı günü saat: 14.00'de Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'nde basın toplantısı çağrısında bulunuldu.
Grup Yorum; Twitter'dan; "Yeni Direniş Evimiz, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Nasıl ki her gün Armutlu'ya ziyarete geliyorsak şimdi de Ümraniye'ye gelelim çiçeklerimizle!" şeklinde paylaşım yapıldı.

Grup Yorum; Twitter'dan; "Arkadaşlarımız Helin Bölek ve İbrahim Gökçek Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesindeler. Helin'in kaydı var. Zorla müdahaleyi kabul etmiyorum diye beyanda bulunmuş. Tüm halkımızı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sahiplenmeye çağırıyoruz" ifadelerini paylaştı.


BAHAR KURT, HELİN BÖLEK VE İBRAHİM GÖKÇEK'İN AÇLIK GREVLERİ
DHKP/C terör örgütü faaliyetlerinden dolayı yakalanarak adli işlem gören, aynı zamanda Grup Yorum içerisinde etkinliklere de katılan ve tutuklanan Bahar Kurt 12 Haziran 2019 tarihinde ve Helin Bölek ise 20 Haziran 2019 tarihinde süresiz açlık grevine başladı.
Söz konusu şahıslar, 20 Kasım 2019 tarihinde cezaevinden tahliyeleri akabinde İstanbul/Armutlu Mahallesi'nde 27 Aralık 2019 tarihinde -sözde- "Grup Yorum Direniş Evi" isimli bir yapı oluşturdu. Söz konusu yapı içerisinde açlık grevi eylemlerine devam etti. Bahar Kurt, 19 Ocak 2020 tarihinde açlık grevi eylemini sonlandırdı, ancak Helin Bölek 19 Ocak 2020 tarihinde açlık grevi eylemini ölüm orucu eylemine çevirdi.
DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonel çalışmalarda İstanbul'da 26 Şubat 2019 tarihinde İbrahim Gökçek (Terör Arananlar Listesi Gri Kategori - Grup Yorum Üyesi) yakalandı ve 2 Mart 2019 tarihinde tutuklandı. İbrahim Gökçek, 18 Haziran 2019 tarihinde süresiz açılık grevine başladı, 3 Şubat 2020 tarihinde ise ölüm orucu eylemine çevirdi.