Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek
Genel Kurul’daki tartışmalı oturum sırasında Arınç’ın “Yanında bir bayan milletvekili var, ondan utan” diye işaret ettiği Tarhan, yazılı bir açıklamayla Arınç’a tepki gösterdi. Tarhan’ın açıklaması şöyle

“Arınç’ın ortaya attığı çirkin iddialar üzerine açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur. Suçluluk psikolojisi ile ve üste çıkabilmek kaygısıyla düzeyi de düşürerek Grup Başkanvekili arkadaşımız Sayın Muharrem İnce’yi susturmak için itham etmesi aslında kendisine yakışandır.

BİLİNÇALTINI ORTAYA KOYDU

Son zamanlarda uyguladıkları politikaların başarısızlığı karşısında acze düşen AKP iktidarı ve Arınç, ‘Denize düşen yılana sarılır’ mantığıyla asılsız iddialardan medet umar ve kendi bilinçaltını ortaya koyar hale gelmiştir. TBMM’nin Kadın Başkanvekili Sayın Güldal Mumcu’nun odasını basabilecek nitelikteki bir kişiden bizim alacağımız herhangi bir hayat dersi bulunmamaktadır.

KADIN VEKİLLER OLARAK UTANÇ DUYUYORUZ

Bülent Arınç’ın kendisine yöneltilmiş iddiaları yanıtlamak yerine, başa çıkamadığı durumlarda köşeye sıkışma aczi ile sağa sola saldırmasını suçluluk duygusuna bağlıyor, CHP’nin kadın milletvekilleri olarak yasama görevi yapmaya geldiğimiz TBMM’de düzeyi bu derece düşüren bir milletvekili olmasından utanç duyuyoruz. Bu olay siyasetin nasıl dejenere edilebileceğinin de bir göstergesi olmuştur.

CİNSİYETÇİ BU ZAT

Bu seviyesizliğe kadın kimliğinin alet edilmesi de ayrı bir vahamettir. Kadına yönelik bakış açısı ve kadınlarla ilgili cinsiyetçi yaklaşımları malum olan bu zatın, kadın milletvekillerinin nerede oturup oturmayacağına ilişkin yorumları ile Grup Başkanvekilimiz Sayın Muharrem İnce’ye yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz.”