Türk Milleti'ne yönelik en ağır antlaşma olan Sevr Antlaşması'nın uygulanması için kampanya başlatıldı.Osmanlı Devleti bakiyesi Türkiye'nin bölünmesini öngören Sevr Antlaşması’nın uygulanması ve Ermenilere tazminat ödenmesi için çağrı bildirisi yayımladı. Bu hamle Milli Mücadele zaferinin 98. yıldönümü kutlanırken geldi.

Ermeni örgütlerinin girişimleriyle dünya genelinde"sosyalist" bazı örgütlerin imzasıyla yayımlanan bildiride HDP Gençlik Meclisi’nin de imzasının yer alması dikkat çekti.Sevr Antlaşması’nı imzalayan devletlerin siyasi gençlik örgütleri Türkiye’ye Ermeni halkına tazminat ödeme çaǧrısında bulundu.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan HDP Genel Merkezi, “Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine konu olan bildiri HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun bilgisi dışındadır. Partimizin Osmanlı Devleti’yle birlikte siyasi ve hukuki olarak ortadan kalkmış olan ‘Sevr Antlaşması’ hükümlerine dayalı herhangi bir politika yürütmesi söz konusu değildir” dedi.

Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnaktsutyun) Partisi Gençlik Ofisi, Sevr Antlaşması’nın imzalanmasının 100’üncü yıldönümü vesilesiyle, bu anlaşmaya imza atan ülkelerin sosyalist gençlik kollarıyla birlikte ortak bir açıklamada bulundu.

Türklerin, “Ermenilere soykırım uyguladığı” iddia edilen açıklamada, HDP Gençlik Meclisi’nin de imzası yer aldı. Tepki çeken açıklamada, “Sevr Antlaşması, Ermeni Soykırımı nedeniyle adil bir tazminatın ödemesini sağlayan tek uluslararası hukuki belge niteliğindedir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sevr Antlaşması, Ermeni Soykırımı nedeniyle adil bir tazminatın ödemesini saǧlayan tek uluslararası hukuki belge niteliǧindedir. Antlaşma, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, 1920 yılında yapılan Paris Barış Konferansı kapsamında Müttefik Devletler ile Türkiye arasında imzalanmıştır.

Biz, Sevr Antlaşması’nı imzalayan ülkelerin veya bu devletlerin mirasçısı ülkelerin Sosyalist ve Sosyal-Demokratik Gençlik Örgütler olarak, 2015 yılında Yerevan’da düzenlenen Uluslararası Sosyalist Gençlik Birliǧi (IUSY) Dünya Konseyi’nin toplantısında oybirliǧiyle kabul edilip Osmanlı İmparatorluǧu tarafından işlenen Ermeni Soykırımı’nı kınayan bildiriye dayanarak, Türkiye’yi Ermeni Soykırımı’nın sonuçlarını ortadan kaldırabilen adımlar atmaya ve Ermeni halkının haklarının iadesini saǧlayan bir sürece başlamaya çaǧırıyoruz.

Bunun, iki ülkenin halkları arasında karşılıklı güven ve bu coǧrafyada barış saǧlamanın tek yolu olduǧuna inanıyoruz.

Açıklamayı imzalayan gençlik örgütler şöyle:

Belçika- Genç Sosyalistler

Belçika- Sosyalist Gençlik Hareketi

Çek- Genç Sosyal Demokratlar

Ermenistan- Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnaksutyun) Partisi Gençlik Birliǧi

Fransa- Sosyalist Gençlik Hareketi

Hindistan- Genç Seçmenler Partisi

Hırvatistan- Hırvat Sosyal Demokratik Gençler

İtalya- Genç Demokratlar

Kanada- Kanada’nın Yeni Demokratik Gençleri

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti- Makednoya’nın Sosyal Demokrat Gençlik Örgütü

Polonya- Genç Sosyal Demokratlar Birliǧi

Portekiz- Genç Sosyalistler

Sırbistan- Örgürlük ve Adalet Partisi Gençlik Kolu

Slovenya- Sosyalist Demokratlar Gençlik Forumu

Türkiye- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi

Şadi Özdemir: "Bizim için halkın çıkarı önemli" Şadi Özdemir: "Bizim için halkın çıkarı önemli"

Yeni Zelanda- Yeni Zelanda İşçi Partisi Gençlik Kolu

Yunanistan- Pan-Hellenik Sosyalist Hareketi- PASOK’ın Gençlik Kolu

Kaynak: https://akunq.net/tr/?p=58322

Kaynak: https://www.ermenihaber.am/tr/news/2020/08/18/Sevr-T%C3%BCrkiye-Ermeni/190531

Kaynak: https://www.aravot-en.am/2020/08/18/262453/

Asla Türkiye Partisi Olamayacak Halkların Demokratik Partisinin Seçme Ermeni Seviciliği Arşivlerimizden

hdp’li vekil (Eski Bir Bakan) Hollanda’da Ermeni lobisine skandal sözler verdi 
Tüm bilgi ve belgeleriyle araştırıldı: Hollandalı sağcı vekil aracı oldu, Ermenistan organize etti, ırkçı TAŞNAK Ermenileri ve PKK’lılar destek verdi ve ‘soykırım’ kampanya’sına yeniden start verildi. HDP’li vekil Hollanda’da Ermeni lobisine skandal niteliğinde sözler verdi. (Kaynak: https://www.avrupaturkgazetesi.com/hdpli-vekil-hollandada-ermeni-lobisine-skandal-sozler-verdi/ )

konca htib leiden1

konca htib leiden2

konca htib leiden3

konca htib leiden4

konca htib leiden6

hdp’Lİ KONCA: DEVLET MAFYALAŞTI, MAFYA DEVLETLEŞTİ!
hdp’li Konca, Den Haag’ta 17 Ekim’de yaptığı konuşmada ise Diyarbakır’a ‘Amed’ diye hitap ederek “Amed, Suruç ve Ankara katliamlarına rağmen hükümetin hala istifa etme erdemi göstermediği”ni, devletin de mafyalaştığını iddia etti. Türkiye’nin doğusunu ‘Kürdistan’ olarak niteleyerek orada sözde “devlet terörü” olduğunu söylemekten geri kalmayan Konca, Türk askerini ‘askeri ve siyasi soykırım operasyonları’ yapmakla suçladı.

hdp’Lİ KONCA HOLLANDA’DA ERMENİ KİLİSESİNDE AYİNDE
Hollanda’da vatandaşlarla biraraya gelen Konca, bu ülkedeki ziyaretleri sırasında Almelo Ermeni Kilisesi’nde kahvaltı da yaptı.

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi1

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi2

hdp HOLLANDA’DA ERMENİ KİLİSESİNDE DESTEK ARIYOR
Irkçı terör örgütü pkk’nın siyasi kanadı olan hdp’nin vekili Konca’nın katıldığı Ermeni kilisesindeki buluşmada Hollanda Hristiyan Partisi’nin (CDA) Türk düşmanı ve Türk karşıtı, radikal sağcı önergeleriyle tanınan parlamenteri Pieter Omtzigt de yer aldı. Konca kilisedeki ayine Omtzigt’le beraber katıldı.

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi3

hdp’Lİ VEKİL TÜRKLERE “SOYKIRIMCI” DİYEN HOLLANDALI VEKİL OMTZİGT’LE BERABER ERMENİ KİLİSESİNDE 
Pan-Hristiyancı (dünya Hristiyanlarının birliği) ve ırkçı-sağcı yaklaşımlarıyla bilinen CDA’lı Omtzigt sözde ‘Ermeni soykırımı’nın Hollanda’da kabul edilmesi için adeta savaşıyor. Omtzigt, ülkede yaşayan 400 bine aşkın Türk’ün demokratik tepkisine rağmen Türkleri soykırımcı ve katil olarak gördüğünü her fırsatta ifade ederek, bunun ifade özgürlüğü çerçevesinde bile inkarının cezalandırılması gerektiğini savunuyor. Omtzigt aynı zamanda Almelo’da 2014’te yasadışı olarak dikilen sözde ‘Ermeni soykırımı’ anıtının oraya dikilmesi için lobi ve çaba gösterdi.

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi4

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi5

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi6

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi8

KONCA’DAN ERMENİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YETKİLİSİNE: “1915 OLAYLARININ SOYKIRIM OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ”
hdp’li Konca, Hollandalı Ermeni yanlısı sağcı politikacı Omtzigt ve Ermeni kilise papazı ile Ermeni yetkililerin bulunduğu buluşmada Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yetkililerin de bulunması şaşırtıcı karşılandı. Ermenistan devlet yetkililerin buluşmayı organize ettikleri, Türkiye Eski AB Bakanı, hdp’li Ali Haydar Konca, 1915 olayları soykırımdır” ve “hdp’li Ali Haydar Konca, Hollanda’da Ermeni toplumu temsilcileriyle bir araya geldi” başlıkları ve ifadeleriyle Ermenistan Haber Ajansı’na bağlı Ermeni Haber adında bir sitede bir haberin yayınlanmasından sonra ortaya çıktı. Haberde aynen şu itiraf niteliğinde skandal cümleler yer alıyor “Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Ermenihaber.am’e verilen bilgiye göre Konca Holanda’da …”

SKANDAL: ERMENİSTAN DEVLETİ HOLLANDA’NIN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE EDİYOR, hdp’DE HOLLANDA TÜRKLERİNE YAPILAN BU ÖRTÜLÜ BASKIYA DESTEK OLUYOR!
Ermeni iddialarına karşı itiraz edildiği vakit ‘Ankara’nın uzun eli’ kavramını ortaya atarak Hollanda Türklerini Ankara’daki hükümetin işbirlikçisi gibi göstererek Türkleri her fırsatta zan altında bırakan ve onları Hollanda devletinin güvenlik kurumlarınca araştırılmasını ve baskı uygulanmasını sağlayan Hollanda’daki hdp ve pkk terör örgütü uzantılarının, terör örgütü ASALA’nın öldürdüğü katilleri uluslararası alanda koruyan Ermenistan devleti’yle beraber Hollanda’da işbirliği içinde açıktan saha ve etki çalışması içinde olmalarına Hollanda istihbarat örgütü AİVD’nin ses çıkarmıyor olması garip karşılandı ve eleştirildi.

HOLLANDA’DA TÜRKLERE KARŞI KURULAN BİRLİKTELİKTE SADECE hdp/pkk’LILAR DEĞİL IRKÇI ERMENİ TAŞNAK’ÇILAR DA VAR
Ermenistan Haber Ajansı’na bağlı Ermeni Haber’in itiraf mahiyetindeki skandal haberinde, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Ermeni Haber’e verilen bilgiye göre Konca Holanda’da Ermenilerin yaşadığı Almelo şehrindeki Ermeni Apostolik kilisesinde Ermeni lobisi temsilcileri ve Ermeni ırkçı TAŞNAK partisi üyeleri ile bir araya geldi. İtiraf dolu haberde ırkçı Ermeni TAŞNAK partisi ise “Ermeni Devrimci Partisi” olarak güzelleyerek ifade ediliyor. Buluşmada ırkçı terör örgütü pkk’nın siyasi uzantısı hdp’nin vekili Ali Haydar Konca ve CDA’lı vekil Pieter Omtzigt yanı sıra Türk karşıtı söylemleriyle gündeme gelerek medyada boy göstermeyi seven Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) adlı radikal ve marjinal oluşumun görevli sözcüsü Mustafa Ayrancı’nın hazır bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberi7

Orta solda Ermeni papaz, hdp’li vekil Ali Haydar Konca ve HTİB sözcüsü Mustafa Ayrancı yaptıkları buluşmanın ardından kararını verdikleri sözde ‘Ermeni soykırımı’nın Hollanda’da tanınması için kampanya startı verdi. 

Ermenistan Haber Ajansı’na bağlı Ermeni Haber, Konca’nın konuşmasında şu ifadeleri kullandığını yazdı: “1915 yılında Osmanlı Türkiye’de Ermenilerin acılar yaşadığını biliyoruz. Şu olayları bir kelimeyle tarif etsek, olanların Soykırım olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

HDP’Lİ KONCA AYNI İLGİYİ KÜRTLERİN DE UĞRAK YERİ OLAN CAMİLERE GÖSTERMEDİ
Ermenistan devlet yetkililerine vakit ayırıp Ermeni kilisesini ziyaret eden ve ayine katılan hdp’li Ali Haydar Konca’nın 4 günlük Hollanda ziyaretinde, Kürtlerin de yoğunluk olarak mensup oldukları Müslüman’ların camilerine neden bir defasın da olsa gitmediği ve Ermeni kilisesi kadar neden Kürtlerin uğrak yeri olan camiye ilgi göstermediği ise merak konusu oldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Kaynak: https://www.avrupaturkgazetesi.com/hdpli-vekil-hollandada-ermeni-lobisine-skandal-sozler-verdi/

@HDPgenelmerkezi hesabından ise konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;