Diş beyazlatma kalıcı çözüm değil Diş beyazlatma kalıcı çözüm değil
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) doktorları Türkiye’de çok ender görülen bir hastalığı daha başarılı bir operasyonla ortadan kaldırarak hastayı sağlığına kavuşturdu. 
 
Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünde tedavisi yapılan Hüseyin Yılmaz da yapılan tetkiklerin ardından ender rastlanan bir kalp damar hastalığı tespit edildi. Sol kolunu kullandığında bayılan Yılmaz, bir saatlik ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Sağ kolundan alınan bir damarın sol kola nakledilmesi ile ortadan kaybolan hastalık sonrası 70 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, şimdi hem sağ kolunu hem de sol kolunu rahatlıkla kullanabiliyor. 
 
Yılmaz, Kalp Damar Cerrahisi doktorları Opr. Dr. Sadullah Süha Özdilek, Opr. Dr Hakan Saçlı, Opr. Dr. Bilal Perçin tarafından gerçekleştirilen özel damar ameliyatı ile sağlığına kavuşarak kolunu kullanmaya başladı. Kalp Damar Cerrahisi doktoru Opr. Dr. Sadullah Süha Özdilek, gerçekleştirdikleri operasyonla ilgili şunları belirtti:
 
“Nörolojik şikayetlerle hasta sol kolunu kullandığında bayılma, yürüme bozukluğu, denge kaybı, şuur kaybı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Biz de yaptığımız tetkikler ile muayenenin ardından yurdumuzda ender görülen özel bir damar hastalığı keşfettik. Hastanın beynine giden kanın sol koluna gitmesiyle gerçekleşen şikayetleri özel damar ameliyatıyla ortadan kaldırıldı. Hastanın sağ kolundan aldığımız yapay damarı sol koluna taktık. Böylece hasta sağlığına kavuştu.”
 
Geçen hafta Cuma günü yapılan bir saatlik ameliyatın ardından rahatlıkla yürüyebilen ve sol kolunu kullanabilen dört çocuk babası Yılmaz ise, “Sol kolumu kullandığımda yürüme bozukluğu yaşıyordum, başım bir yere, ayaklarım bir yere gidiyor, bayılıyordum. Çok şükür ameliyatın ardından tekrar sağlığıma kavuştum. Beni ameliyat eden doktorlardan Allah razı olsun. Hepsine teşekkür ederim” dedi.