Karaman’ın Ermenek İlçe Kaymakamlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe merkezinde 9 mahalle ve bir köyün karantinaya alındığını duyurdu.

Ermenek Meydan,Çınarlısu,Orta, Taşbaşı,Değirmenlik,Susaklı,Sandıklı,Güllük ve Seyran mahallelerinde COVİD-19 Pozitif tanısı konulan hastaların filyasyon çalışması neticesinde temas öyküsünün fazla olması ve il dışından ilçemize çok sayıda ziyaret girişleinin yapılması nedenleri ile 17.04.2020 saat 06:00 itibarı ile ikinci bir emre kadar anılan mahalleler karantina altına alındı.

Açıklamada, maskesiz dışarı çıkılmasının yasaklandığı ve Ermenek ilçe, Kazancı ve Güneyyurt beldeleri ile köylerde kurulan halk pazarlarının kurulmasına ikinci bir karara kadar geçici olarak ara verildiği belirtildi. Vatandaşların zaruri ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla karşılanacağının ifade edidiği açıklamada, il dışından Ardıçkaya köyüne çok sayıda ziyaret girişlerinin yapılması nedenleri ile vaka sayısının artma riski fazla olduğundan köyün karantina altına alındığı ve giriş çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI "ŞEHİR DIŞINDAN GELENLERİ ENGELLEYEMİYORUZ"

Teknoloji Sağlık Merkezi Açıldı Teknoloji Sağlık Merkezi Açıldı

Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak ilçeye şehir dışından gelişlerin engellenemediğinden dolayı vaka sayısının arttığını belirtti.

Zorlu’nun açıklamaları şu şekilde:  ”Virüs ile mücadele konusunda Ermenek Belediyesi olarak ilk günden beri en yoğun tedbirleri almamıza rağmen, şehir dışından gelişleri engelleyemediğimiz için ilçemizde vaka sayısında hızlı bir artış gözleniyor. Devletimiz güçlüdür, hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Sizlerden ricam kararlara uymanız ve dışarı çıkmamanız. İhtiyaçlarınız 7/24 giderilecektir.”

 

     

Ermenek Kaymakamlığından Önemli Duyuru