Dünyayı etkisi altına alan ve insanları çok zor durumda bırakan koronavirüse çare olarak üretilen koronavirüs aşıları şu anda dünyanın çok sayıda ülkesinde kullanılmaya başlandı.

Bu aşılar içerisinde en etkili olanının ise Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen aşı olduğu şeklinde önemli yayınlar yapılıyor. Ancak bu aşının da yan etkilerinin ortaya çıkmaya başladığı belirtildi.

Dünyada en etkili koronavirüs aşısı olarak tanıtılan Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği aşının yan etkileri ortaya çıkmaya başladı. ABD'nin Alaska eyaletinde bu aşıyı olan iki sağlık çalışanında alerjik tepki meydana geldiği belirtildi. Bartlett Bölge Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanlarından birisini koronavirüs aşısı olduktan 10 dakika sonra fenalaştığı ve nefes almakta büyük sıkıntı yaşadığı belirtildi.

KORONAVİRÜS AŞISININ YAN ETKİLERİ Mİ ORTAYA ÇIKTI!? 

ABD'nin Alaska eyaletinde bulunan Bartlett Bölge Hastanesi'nde görev yapan iki sağlık görevlisi Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı oldular. Ancak bu aşı yapıldıktan kısa bir süre sonra alaerjik yan etki ortaya çıkarak aşı olanların fenalaştığı bildirildi.

AŞI OLDU YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI!!!

Hastanede tedavi altına alınan orta yaşlı kadın sağlık çalışanının daha önce herhangi bir alerjisi bulunmadığı açıklandı. Yoğun bakıma kaldırılmak zorunda kalınan kadının solunum yollarında şişme ve cildinde de lekeler ortaya çıktığı ifade edildi.

İKİ SAĞLIK ÇLIŞANI DA 10 DAKİKADA REAKSİYON GÖSTERDİ!!!

Teknoloji Sağlık Merkezi Açıldı Teknoloji Sağlık Merkezi Açıldı

Koronavirüs aşısı olduktan sonra fenalaşan sağlık çalışanının ismi açıklanmazken yetkililer aşı olduktan 10 dakika sonra alerjik reaksiyon meydana geldiğini belirttiler. Bir diğer sağlık çalışanında da aynı durum ortaya çıktı. O da aşı olduktan 10 dakika sonra semptom göstermeye başladı. Bu sağlık çalışanında ortaya çıkan yan etkiler ise gözlerin şişmesi, baş ağrısı ve boğazda kaşıntı hissi olarak açıklandı.

ABD'li sağlık çalışanının aşıya verdiği reaksiyonunun, geçen hafta İngiltere'de iki sağlık çalışanında aşıdan sonra görülen reaksiyonlara benzediği ifade edildi.

 PFİZER'DAN AÇIKLAMA YAPILDI!?

Aşı olduktan sonra semptomlar ortaya çıkan sağlık çalışanı ile ilgilenen Dr. Lindy Jones bir açıklamada bulunarak, “Yüzünde ve göğsünde kızarıklıklar meydana geldi.c Kalp atışının da normalin üzerine çıktığını gördük. Ayrıca nefes darlığı yaşıyordu. Bu semptomlar kısa sürdü ama daha sonra yeniden ortaya çıktı. Bu nedenle geceyi yoğun bakımda geçirmek zorunda kaldı.” dedi. Koronavirüs aşısı ile alakalı yaşanan bu gelişmeler üzerine üretici firma Pfizer bir açıklama yaparak, “Yerel sağlık çalışanları ile birlikte çalışıyoruz. Bu yaşananları da çok yakından takip ediyoruz. Bütün ağır alerjik reaksiyonları uzman ekibimiz gözlemliyor. Gerekirse bunları prospektüslere ekleyeceğiz.” denildi.