Gelen son dakika haberine göre; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Covid-19'la bağlantılı "Cumhuriyet Başsavcılıklarınca 66 ilde 750 kişi hakkında soruşturma başlatıldı" dedi. Bakan Gül, "12 hakim ve savcı ile 55 personelin testi pozitif çıktı, sağlık durumları iyi" açıklamasını yaptı.

Adalet hizmetlerinde korona virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının dördüncüsü bugün Ankara'da gerçekleştirildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Bakan yardımcıları Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş ve Adalet Bakanlığı bürokratları katıldı. Personel, ceza infaz kurumları ve noterliklerdeki alınan tedbirlerin değerlendirildiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantı sonrasında yazılı açıklamada bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumları çatısı altında herhangi bir pozitif vaka bulunmadığını belirtti. Ceza infaz kurumlarına ilk kabullerde tek kişilik odada izolasyon uygulamasının sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Gül, yaklaşık 32 bin kurum personelinin vardiya sonrası barınma alanlarında izolasyona tabi tutularak hükümlü ve tutuklular dışında dışarıyla temasının da asgari seviyeye indirildiğinin altını çizerek ifade etti.

Adalet hizmetlerinde Covid-19’a karşı alınacak tedbirlerle ilgili video konferansla düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Bakan Gül “12 Hakim ve Cumhuriyet savcısı ile 55 personelde yapılan Covid19 testleri pozitif çıktı. Bu kişilerin sağlık durumları iyi, bir kısmı hastanelerde bir kısmı da evlerinde tedavilerine devam etmektedir” dedi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, corona virüsle bağlantılı olarak, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca 66 ilde 750 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Zincir Markette Zincirleme SKANDAL! Zincir Markette Zincirleme SKANDAL!