Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), mazeret nedeniyle görev değişikliği talebinde bulunan ve aralarında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin de bulunduğu 359 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

Kriptosuncuk Türkiye'ye İade Ediliyor Kriptosuncuk Türkiye'ye İade Ediliyor

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince; 334 Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı ile 25 İdari Yargı Hakimlerini kapsayan mazeret kararnamesi açıklandı.

Buna göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanırken, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Öztürk de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.

İzmir Başsavcı Vekili Okan Bato Antalya BAM Cumhuriyet savcısı, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekili, İstanbul BAM Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Öztürk İzmir Cumhuriyet Başsavcısı, İstanbul Savcısı Gökhan Yolasığmaz İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili, İstanbul BAM Cumhuriyet Savcısı Ömer Karakaya Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Doğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili, İstanbul BAM Cumhuriyet Savcısı Hakan Akdeniz Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Orhan Türüdi Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

Kararnameyle ayrıca, Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illere yeni başsavcıvekili görevlendirmeleri yapıldı.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Bekir Şahiner İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekili Kenan Doğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Başak Eryılmaz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Kurul Başmüfettişi Hamit Çakmak Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı.

Kararnameyle atanan hakim ve savcılardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenler, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini 11 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP üzerinden gönderebilecek.

EK: 1- Adli Yargı Kararnamesi

EK: 2- İdari Yargı Kararnamesi

EK: 3- Yeniden İnceleme Taleplerinin Gönderilmesi Yöntemi