Arınç, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sırada söz alan Zaman Gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez’in sorusu karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Arınç, “işinize saygım olmasa farklı düşüneceğim” ifadesini kullandı. 




İşte Zaman Gazetesi muhabirinin, niyet okurcasına sorduğu sorduğu o soru: 

Efendim, soruşturmanın selameti açısından bazı şube müdürlerinin görevden alındığını söylediniz. Yine soruşturmanın selameti açısından bazı bakanların görevden alınması ya da istifa etmesi gerekir mi? Kişisel görüşünüzü merak ediyorum. 

İkinci olarak görevden alınan bir şube müdürü var. Yapılan açıklamaya göre, “görevi kötüye kullanmaktan” dolayı görevden alındıkları belirtiliyor. Fakat operasyonu yürüten mali şube geriye kalan terör ve asayiş, organize, kaçakçılık şube müdürlerinin görevden alınma sebepleri tam olarak nedir? 

Üçüncü olarak, hükümet olarak herhangi bir müdahalede bulunulmayacağını söylediniz fakat gerek ek savcıların görevlendirilmesi, gerekse emniyet içerisindeki bu görevden almaların bir müdahale gibi algılandığı görülüyor. Bununla ilgili yorumlarınız nedir? Teşekkürler. 

İşte Arınç’ın verdiği cevap: 

Doğrusu hayret ediyorum. İşinize saygım olmasa farklı düşüneceğim. Şube müdürlerinin hangilerinin olduğu, kimisinin görevde kaldığı, kiminin görevden alındığı… Emniyet’te özel görevli bir arkadaş gibi soruyorsunuz. 

Ben dahi kimin hangi şubede çalıştığını, hangi şubede çalışmadığını doğrusu bilmiyorum. Merak da etmiyorum. Size Emniyet Genel Müdürü’nün açıklamasını okudum. Emniyet Genel Müdürlüğü şüphesiz yürütme içerisinde olan, İçişleri Bakanlığımıza bağlı bir kurumdur. Gerek görmüştür. Haklarında soruşturma açıldıysa bir insanın, soruşturmanın selameti bakımından bulunduğu yerden başka bir yerde görevlendirilmesi de bizim idare hukukumuzun bir gereğidir. 

Bunun altında, o mu gitti, bu mu gitti, o nerde duruyor, bu nerde duruyor… Doğrusu buna cevap vermek noktasında değilim. 

Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!

İkincisi, bunları örnek göstererek, bakanlar ne yapacak diye soruyorsunuz. Bakanların ne yapacağını, kişisel olarak yakında görürsünüz. Bu konuyla ilgili kararı Sayın Başbakanımız verecek. 

Ben size iyi ki başta bazı kurumların açıklamalarını okudum.