Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu 11. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, EPDK’nın elektrik sayaçlarından ücret alınmayacağını açıklamasının ardından tüketici hakları derneklerinin bazı şirketlerin halen para aldığı yönündeki iddialarına ilişkin, “Bu saatten sonra eğer vatandaştan para alan herhangi bir dağıtım şirketi varsa tüketici hakları derneğimiz burada haklıdır. TBMM’de yaklaşık 3 ay önce bir karar aldık. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren vatandaşlarımız sayaç paralarını ödemeyecek diye” şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, o tarihi beklemeden şuanda sayaçları değişen vatandaşların hak mahrumiyeti oluşmasın diye EPDK’nın bir karar aldığını belirterek, “21 Haziran’dan sonra herhangi sayacı değişen vatandaşlarımızın paraları dağıtım şirketleri ödeyecek. Ben de sesleniyorum vatandaşlarımız bu sayaç paralarını ödemesinler. Bu artık yatırımlardan finanse edilen bir yatırım aracı haline gelmiştir. Vatandaşın üzerinden bu yükü kaldırıyoruz” ifadesini kullandı.

IRAK İLE ANLAŞMA Bir gazetecinin, “Barzani ile yeni anlaşmalar yapılacak mı?”sorusu üzerine Taner Yıldız, “Sayın Barzani ile yeni bir anlaşma söz konusu değildir. Bizim Merkezi Irak Hükümeti ile yaptığımız işlerin adı anlaşmadır, Kuzey Irak ile özel hukuk hükümlerine tabi şirketlerin yaptığı işler ise sözleşmedir. Bizim Irak’ın her tarafında geliştirilebilecek projelerimiz vardır” dedi.

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi


Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/yildiz-vatandaslar-sayac/ekonomi/detay/1727548/default.htm



Etiketler: TBMM , Kuzey Irak , EPDK , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı , Taner Yıldız , Irak , Haziran , 21 Haziran , Barzani