Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
IŞİD tarafından Kerkük'te kaçırılan ve 4'ü Türk, 27'si Türkmenistanlı, biri Iraklı ve geri kalanı da Nepal ve Bangladeşli olan 45 kişi dört gün boyunca alıkonuldu. 



Alıkonulan 45 kişi Türkmenler ve Kerkük polisi tarafından kurtarıldı.
İşçilerin bırakılmasında Kerkük Milletvekili ve eski İl Meclis başkanı Hasan Turan ile Meclis'in Türkmen üyesi Ali Mehdi'nin girişimleri etkili oldu.
Al Jazeera; Fatih Önder, Recep Kara, Cem Tezel ve Ömer Asıl ile özgürlüklerine kavuşmalarının hemen ardından konuştu.
Recep Kara; "Bize iyi davrandılar. Fakat birçok kez de ölümden döndük. Silahların koruma kolunu kaldırıp silahları defalarca kafamıza dayadılar. Çok korkmamak elde değildi" derken, Ömer Asıl yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 
"Sık sık Şii olup olmadığımızı sordular. Bizi bir depoya kilitleyip, namaz kılıp kılmadığızı kontrol ettiler. Bizimle beraber Nepalli rehineler de vardı. Nepallilere öldürülmemeleri için abdest alıp namaz kılmayı öğrettik. Sağ olsun Kerkük polisi ve Türkmen tercümanlarımızın çabası sonucu serbest bırakıldık."
"Helalleşerek ayrıldık"
Serbest kalan dört Türk'ten biri olan Cem Tezel ise, dört günün sonunda kendilerini kaçıranlarla helalleşerek ayrıldıklarını söyledi:
"Silahlı grup bizi araçtan indirerek yere yüzüstü yatırdı. Aynı zamanda kafamıza silah dayadılar. Korku ve endişe içinde başlayan 4 günlük kaçırılma hikayesinin sonunda silahlı grupla helalleşerek ayrıldık. Silahlı milisler bana Kur’an-ı Kerim ve yüzük hediye etti. Bende onlara hatıra olarak cebimde bozuk Türk liralarını verdim."
Dışişleri kaynakları duyurmuştu
Kaçırılan kişiler içerisinde 4 Türk'ün de bulunduğu, Türk Dışişleri kaynakları tarafından da duyurulmuştu.
Olayın Kerkük'ün Arap yoğunluklu güney bölgesinde olduğunu belirten kaynaklar, kurtarılan kişilerin şu anda daha güvenli bir bölgeye gittiklerini belirtmişti.
"15 işçinin kaçırıldığı" iddiası 
Önceki gün 15 Türk işçinin kaçırıldığı iddiası ise henüz Dışişleri tarafından doğrulanmış değil. Bakanlık kaynakları, "15 kişinin kaçırılmasıyla ilgili haberin doğruluğunu gösteren bir gelişme yok, hiçbir bilgi gelmedi" diyor.
"Ordunun çekilmesi manidar" açıklaması
Başbakan Erdoğan, IŞİD'in Musul'a girdiği sırada ordunun kenti terketmesi ile ilgili olarak "Ordunun çekilmesi manidar" demişti. Dışişleri kaynakları açıklamayı şu sözlerle destekledi:
"Şii bölgelerde saldırıları yüksek ihtimal gördükleri için, Sünni bölgelerde bulunan merkezi hükümete bağlı askeri güçleri çektiler, Şii nüfusun yaşadığı yerleri korumak için güneye indiler. Gerçekten de manidar. Kuzeyde güvenliksiz kaldılar."
"Musul'da 52 bin kişilik Irak ordu birliği vardı, IŞİD mensupları ise 2000 civarındaydı. Bu sayılara rağmen bırakıp kaçmaları manidardır."
Kaynak: Al Jazeera