15 Temmuz FETÖCÜ darbe girişimi sonrası ilan OHAL kapsamında alınan kararla 1684 amiral, general, pilot, subay ve astsubay TSK'dan ihraç edildi.




Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker, Türk Silahlı Kuvvetlerinden atıldı.

1684 amiral, general, subay ve astsubay TSK'dan ihraç edildi. ORG. Adem Huduti ve ORG. Akın Öztürk ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem de ihraç edilen isimler arasında.

YÜKSEK RÜTBELİ KOMUTANLAR İHRAÇ EDİLDİ
Hava Kuvvetleri'nde 30 general,  314 subay, 117 astsubay ihraç edildi. 
Kara Kuvvetleri'nde 87 general ve 726 subay ihraç edildi.
Deniz Kuvvetleri'nde  32 amiral, 59 subay, 63 astsubay ihraç edildi.
Tutuklu generaller Adem Huduti ve Akın Öztürk ihraç edildi.

Genelkurmay Karargahı’nda Orgeneral Akar ve diğer komutanların derdest edilmesinde önemli rol oynadıkları öne sürülen Tümgeneral Mehmet Dişli, Korgeneral Metin İyidil, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral İlhan Talu, Korgeneral Salim Ulusoy, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral Nevzat Taşdeler, Özel Kuvvetleri ele geçirmeye çalışırken öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi, Tümgeneral Kubilay Selçuk, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci, İncirlik Komutanı Tümgeneral Bekir Ercan Van ile Öztürk’ün damadı Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş da yer alıyor.Muhafız Alayı Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış’la birlikte Genelkurmay Karargahı’ndaki “J” başkanlarından korgeneraller İlhan Talu, Satı Bahadır Köse, Mustafa Özsoy ve Salih Ulusoy da yer aldı.Erdoğan’a yönelik Marmaris’teki otel saldırısını düzenlediği iddia edilen Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş de ihraç edildi.3. Kolordu Komutanı Erdal Öztürk Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz da ihraç listesinde.
KOMUTA KADEMESİNDE DURUM

Kulislerde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın görevlerine devam edeceği ileri sürülüyor.
YAVERLER İKİNCİ KARARNAMEDE
TSK’daki ihraçların yer aldığı ilk kararnamede yer almayanların ikinci kararname ile ihraç edilecekleri öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı, Havacı Yaveri Erkan Kıvrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, özel kalem müdürü Yarbay Hakan Öcal gibi isimler ilk kararnamede yer almadı. Bu isimlerin ikinci kararnamede yer alacağı öğrenildi.
BİR DAHA MEMUR OLAMAYACAKLAR
İhraç edilenler, bir daha devlet memuriyeti yapamayacak, rütbeleri de alınacak, pasaportları ve pilot lisansları iptal edilecek, lojmanları 15 gün içinde boşaltacaklar.
6 KOMANDO TUGAY KOMUTANI İHRAÇ

Güneydoğu’da terörle mücadele eden komando tugaylarından altısının komutanı ihraç edildi.
8 ANA JET ÜSSÜ KOMUTANI ATILDI
Havada vurucu güç olan Ana Jet Üs komutanlıklarından sekizinin komutanı, Deniz’de de Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölge komutanları ihraç edildi.
                                                 
                                                         TSK’DA SON DURUM


Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Mevcut General Sayısı: 198 (Doktor, mühendis dahil)
İhraç edilen personel sayısı:
1 Orgeneral, 6 Korgeneral, 12 Tümgeneral, 68 Tuğgeneral (Toplam 87); 726 subay; 256 Astsubay
Hava Kuvvetleri Komutanlığı
Mevcut General Sayısı: 72
İhraç edilen personel sayısı:
1 Orgeneral, 1 Korgeneral, 11 Tümgeneral, 27 Tuğgeneral (Toplam 30 general) 314 Subay, 117 Astsubay
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
Mevcut Amiral sayısı: 55

İhraç edilen personel sayısı: 4 Tümamiral, 28 Tuğamiral (Toplam 32 Amiral); 59 Subay, 63 Astsubay
Jandarma ve Sahil Güvenlik: İçişleri Bakanlığı uhdesinde olduğu ve YAŞ’a yetiştirilmesi gerekmediği için yayınlanmadı.

Bir hükümet yetkilisi, Jandarma’da 1500, Sahil Güvenlik’te 20 personelin açığa alındığını, bu sayının artacağını söyledi. Jandarma’da 3 tuğgeneral, 4 tümgeneral görevden alındı. Sahil Güvenlik’te tek amiral var o da görevden alındı.
Temmuz 2016 mevcudu ve eksilme: TSK’nın Temmuz 2016 mevcuduna göre KKK, HKK ve DKK’daki toplam subay sayısı 32 bin 189’du. Üç kuvvette toplam 1099 subay ihraç edildi. Böylece subay sayısı 31 bin 90’a düştü. Jandarma’da subay ve astsubay sayısı 32 bin 289’du. Soruşturmalar tamamlanınca sayının 30 binde kalması bekleniyor. 2 bin 222 subay ve astsubayın görev yaptığı Sahil Güvenlik’te sayısının 2 bin 200’ün altına düşmesi muhtemel.

KARARLAR 29 TEMMUZ 2016 TARİHİ İTİBARIYLA UYGULAMAYA GİRECEK
OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnameye göre yarın yapılacak Yüksek Askeri Şura'da alınacak kararlar ile yapılacak olan terfi, atama, nasıp, kadroların kullanılması, emekliye sevk ve ilişik kesme işlemleri, 29 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla uygulanacak. 
İşte İhraç Edilen Askerlerin İsim İsim Tam Listesi  

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]