Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi
Paralel yapıyla ilişiği olduğu iddia edilen yargı mensupları konusu Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na taşındı.






Ancak üzerinden aylar geçmesine rağmen söz konusu Hâkim ve Savcılar hakkında tek bir işlem yapılamadı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da şu sözlerle sorumlu olarak HSYK 3. Dairesini işaret etmişti:
Onlar öneride bulunmadan soruşturma başlaması ihtimali yok. HSYK ile ilgili ciddi eleştiriler var ben de başkanı olarak rahatsızım. Fethullah Gülen'in savcıları diye anılır hale gelmişlerse işte orada yargının bağımsızlığından hukuk devletinden bahsetme imkânı yoktur. 

ERDOĞAN'DAN HAMSİCİ'YE TEPKİ
Bozdağ'ın açıklamasının ardından 17 ve 25 Aralık operasyonlarının yaşandığı dönemde bildiri dağıtan ve siyasi açıklamalar yapan savcıların tavırlarını hatırlatan bir gelişme yaşandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici, kişisel görüşlerim adı altında korsan bir açıklama yaptı.. Hamsici açıklamasında, Bozdağ'ın sözleri için "Hakim ve Savcılar korkutulmaya çalışılıyor" dedi.. Bozdağ'ın korsan olarak nitelediği Hamsici'nin bu açıklamalarına başbakan Erdoğan da tepki gösterdi. 

Başbakan Erdoğan NTV televizyonuna yaptığı açıklamada; "Ben şahsım adıma konuşuyorum' sen şahsın adına konuşarak siyasetçiye yön veremezsin. Siz eğer şova girerseniz HSYK'nın varlığına gölge düşürmüş olursunuz." Demişti.



ELEBAŞI GÜLEN EKİBİNİ HSYK'DA AĞIRLAMIŞ
Peki, Paralel yapıyla ilgili işlemlere blokaj uygulamakla suçlanan 3. Dairenin başkanı Ahmet Hamsici kimdir?
Hamsici, 2008'de Danıştay üyeliğine, 2009 'da adalet akademisi başkanlığına seçildi. 2010'da ise Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki görevine başladı... 
Hamsici, 22 Haziran 2011'deki sıra dışı bir uygulamasıyla büyük dikkat çekmişti... Fethullah Gülen Cemaati'nin düzenlediği Türkçe Olimpiyatlarına katılan ekibi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu binasında ağırlamıştı.. Konuyla ilgili haber Zaman Gazetesi'nde "Olimpiyat çocukları HSYK'yı coşturdu" başlığıyla yer almıştı.. Haberde HSYK çalışanlarının cemaatin organizasyonuyla gelen ekibin Türkçe şarkı ve şiirleriyle kimi zaman eğlendiği, kimi zaman gözyaşı döktüğü belirtiliyordu.. Aynı haberde Ahmet Hamsici'nin de açıklamalarına yer veriliyordu. Dünya çocuklarını kabul etmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Hamsici'nin, emeği geçen öğretmenlere teşekkür ettiği belirtiliyordu.