Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 6 PKK'linin Mart ayında firar etmesine yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan 3 kişiden biri olan infaz koruma memuru Mahmut U, kaldığı Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuşunda intihar ettiği iddia edildi.


Firar soruşturması kapsamında aralarında Mahmut Uzun'un da bulunduğu 3 infaz koruma memuru, 'kaçmaya imkân sağlama' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan infaz koruma memuru Mahmut Uzun, yargılaması devam ederken, bu sabah saatlerinde cezaevinde intihar etti. Uzun'un kaldığı koğuşta yatak çarşafını boynuna doladıktan sonra ranzaya bağlayarak intihar ettiği ileri sürüldü. 



Çok Bilinmeyenli ve İntihar dışında öldürülme şüphesi'nin de kuvvet kazandığı bu olayla ilgili ise ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Konu hakkında yorum yapan vatandaşlar CTE gibi kurumların personel alımlarında güvenlik soruşturması yaptırdığını ama bu güvenlik soruştırması'nın kimi personel adylarına karşı bir silah gibi kullanıldığı,suçu günahı olmayan aday personelinin bir kısmının adliye önünden geçmesinin dahi suç sayılıp meslekten alındığı ve itiraz yolunun bile kapalı hale getirildiği, CTE merkez teşkilatındaki bazı fetö mensubu amirlerin görevlerine son verildiği halde halen bu teşkilatta kripto fetö,dhkp-c ve pkk'lı teröristlerin bulunduğu ve her nedense bu teşkilatın terörist memurlarının bir türlü temizlenemediği,bazı günahsız vatansever personel adaylarının terörist memurlarca hedef haline getirilip,kripto terörist üst amirler tarafından görevden alındığı,bu görevden almaların araştırılması ve vatansever persoonel adaylarının bu teröristlere en azından engel olmak ve onları ifşa etmek adına yeniden göreve iadelerinin gerekli olduğunu yoksa CTE'deki terörist amir ve memurların sadece MİT ve Emniyet istihbaratı ile temizlenmesinin mümkün olmayacağı ve ortalığın daha çok karışacağını söylediler.

C.T.E. Üst yönetimi ve memurları ve amirleri'nin yeni adımları merak ve ilgi ile bekleniyor.