İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Pervari’nin Belenoluk Köyü’nde yapımı sürenjandarma karakol inşaatına saat 21.00 sıralarında giden bir grup pkk’lı inşaatta çalışan işçileri silah tehdidiyle etkisiz hale getirdi. pkk’lılar daha sonra yanlarında getirdikleri patlayıcıları karakol inşaatının çeşitli yerlerine yerleştirerek, infilak ettirdi.

Patlamalarda yapımı süren karakol binası büyük hasar gördü. teröristler daha sonra inşaatta çalışan 4 işçiyi yanlarına alarak kaçırdı. Dağlık ve ormanlık araziye kaçtıkları belirtilen pkk’lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.

pkk'ya yakın bir internet sitesi, terör örgütü'nün Lice'deki olaylara misilleme olarak Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bir karakola saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Hani'deki Topçular Karakolu'na düzenlenen saldırıda, karakolda görevli bir askerin şehit düştüğü iddia edildi. 


ASKERİ KAYNAKLAR YALANLADI

İddia askeri kaynaklar tarafından yalanlanırken, pkk'nın çekilme sürecinde son dönemde yaşanan sıcak gelişmeler, kafa karıştırdı. Son dönemdeki saldırıların çözüm sürecine karşı olan bazı pkk'lı gruplar tarafından mı, yoksa başka gerekçelerle mi meydana geldiği henüz netlik kazanmadı.