Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı
Konya'da terör örgütü pkk'nın dağ kadrosunda yer aldığı belirtilen Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Erdal K., yeniden Bingöl'e gideceği sırada şehirlerarası otobüs terminalinde polis tarafından yakalandı.



Erdal K.'nin, daha önce güvenlik güçleriyle yaşanan eylemlere katıldığı, Konya'ya da örgütün dağ kadrosuna terörist kazandırmak için geldiği ve Bingöl'e döndükten sonrada güvenlik güçlerine yönelik eylem yapacağı öne sürüldü.

Konya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Asayiş Şubesi ekipleri, yapılan istihbarat çalışmasında, terör örgütü pkk'nın Bingöl ve Ayne-el Arab'daki kamplarında, canlı bomba ve silah eğitimi alan, örgütün güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine katıldığı ileri sürülen Erdal K.'nin, Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne geldiğini bilgisine ulaştı. Çalışmasını sürdüren polis,Erdal K.'nin dün de Bingöl'e dönmek için Cihanbeyli'den otobüsle Konya'ya geldiğini saptadı. Bunun üzerine polis, şehirlerarası otobüs terminalinde önlem alıp, otobüsün gelmesini beklemeye başladı. Terminale gelen otobüsten inen Erdal K., karşısında polisleri görünce, kaçmaya başladı. Erdal K., kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.
CEHENNEM DERESİNDE ÇATIŞMIŞ, AYN-EL ARAB 'DA EĞİTİM ALMIŞ
Yapılan üst aramasından kurusıkıdan bozma tabanca ile valizinde çok sayıda kıyafet ele geçirildi. Erdal K.nin yakalanmamak içinde üzerine kendi fotoğrafının bulunduğu ağabeyi S. K.'ye ait nüfus cüzdanı taşıdığı saptandı. Erdal K'nin 5 yıl Bingöl'de Cehennem Deresi'ndeki pkk'nın kamplarında eğitim aldığı ve burada güvenlik güçlerine yönelik eylemlere katıldığı ve yaşanan çatışma sırasında da bacağından yaralandığı ileri sürüldü.

Erdal K'nin geçtiğimiz yılda Suriye'nin Kobani kırsalında canlı bomba eğitimi aldığı iddia edildi. Erdal K'nin kısa bir süre önce Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne gelerek örgüte terörist kazandırmaya çalıştığı, kimliğini gizlemek içinde inşaatlarda çalıştığı ve kazandığı parayla da kendi güvenliği için kuru sıkıdan bozma tabanca satın aldığı ileri sürüldü. Erdal K'nin ağabeyinin kimliğiyle otobüs bileti aldığı Bingöl'e döndükten sonra da güvenlik güçlerine karşı eylem yapacağı iddia edildi. 'Asker kaçağı' olarak da aranan ve poliste daha önceden 'terör örgütüne üye olma' suçundan kaydı bulunan zanlının sorgusu sürüyor.