İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
PKK'nın yayın organı olmasına rağmen elini kolunu sallaya sallaya basılıp dağıtılmaya devam eden Özgür Gündem, Ankara'daki terör eylemini nasıl gördü? PKK gazetesi, eylemin sivilleri değil çevik kuvveti hedef aldığını savundu.



Başkent'te "muhafazakar bir medya patronu"nun matbaasında basılan PKK gazetesi Özgür Gündem, Ankara Kızılay'da gerçekleşen, onlarca sivilin ölümüne neden olan ve büyük bir ihtimalle PKK'nın gerçekleştirdiği alçak saldırıyı "Ankara'da patlama" diye duyurdu okurlarına.

Hükümet'in internet sitesine erişimi engellediği fakat hergün basılıp dağıtılmaya devam eden sözde gazete Özgür Gündem, bölücü terör örgütü PKK'yı da şimdiden aklamaya çalışarak, eylemin sivilleri değil çevik kuveti hedef aldığını ileri sürdü.

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosu liderlerinden Sabri Ok, "Zinar yoldaşın eylemi askeri sonuçları itibarıyla büyük bir eylemdir. Bu eylemi TAK ya da başka bir güç üstlenmiş olabilir. Fakat Zinar yoldaşın eylemi her açıdan sahiplenilecek ve onur duyulacak tarihsel bir eylemdir" dedi.

Sözde haberde "Patlamanın çevik kuvvet noktasında gerçekleştiği belirtiliyor. Onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bilgisi gelirken, gazetemiz yayına hazırlandığında ölü ve yaralı sayısı netleşmemişti." denildi.
Özgür Gündem gazetesi saldırının çevik kuvvet noktasında gerçekleştiğini söyledi ancak ilk bilgiler bunu doğrulamıyor.

BARİYERLERİ AŞAMAYINCA DURAĞA YÖNELDİ
Hürriyet'te yer alan habere göre, Çevik Kuvvet polisinin bulunduğu noktayı hedef aldı. Ancak saldırgan, bariyer nedeniyle polis noktasına ulaşamayınca belediye otobüsleri ve duraklarının bulunduğu noktada aracı patlattı. Patlamanın etkisi çok büyük bir alanda hasara neden olurken, bir belediye otobüsü ile 5 otomobil tamamen yandı.
Saldırganın, bomba yüklü araçla polis noktasına giderken fark edildiği, çevik kuvvet ekibinin havaya ateş açtığı da yine ilk gelen bilgiler arasında.

PROVOKATÖR ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİNE TOPLATMA KARARI
Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Özgür Gündem gazetesinin bugünkü nüshasının "toplatılması" yönündeki talebin kabulüne karar verdi.
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, karar üzerine Emniyete yazı gönderdi ve gazetenin bugünkü nüshasına, toplatılarak, el konulmasını istedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem gazetesinin bugünkü nüshası hakkında "terör" suçu kapsamında soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında, gazetenin bugünkü nüshasının toplanması için sulh ceza hakimliğinden talepte bulunulmuştu.
Talep yazısında, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak, olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin, tamamlanıncaya kadar soruşturmaya yayın yasağı getirdiği hatırlatılmıştı.
Başsavcılığın, Özgür Gündem gazetesinin yetkilileri hakkında soruşturma başlattığı anımsatılan yazıda, gazetenin bugünkü nüshasının ilk sayfasında "Newroz'un Ayak Sesleri", "Baharı Erteleyemezsin", "Sur'da 7 infaz daha" ve "Ankara'da patlama" başlıklı haberlere dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verilmişti: 
"Haberlerin içeriği ve altında kullanılan fotoğrafların tümü birlikte değerlendirilip yorumlandığında, 13 Mart 2016 günü Ankara Kızılay'da patlatılan bombaya atıf yapılarak, terör eylemini övücü nitelikte yayın yapılmak suretiyle 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2. maddesi uyarınca terör örgütü propagandası, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 214, 215. ve 216. maddeleri kapsamında suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik niteliğinde yayın olduğu anlaşılmakla, Özgür Gündem gazetesinin 14 Mart 2016 tarihli nüshalarının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 26/6. madde, 5187 sayılı Basın Kanunu 25/2 ve Ceza Muhakemesi Kanunu 123-127. maddesi hükümleri gereğince toplatılmasına ve el konulmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur."