Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
6 yıl önce yayın hayatına başlayan, özellikle Balyoz ve Ergenekon konularındaki haberleriyle dikkat çeken Taraf Gazetesi’nde istifa depremi yaşandı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve yardımcısı Yasemin Çongar istifa etti. Gazetenin sahibi, istifalar nedeniyle Taraf’ın kapatılacağı iddialarını yalanladı. Altan’ın yerine Yıldıray Oğur’un ismi geçiyor.
 
Taraf gazetesi, dün gece Ahmet Altan’ın istifasıyla sarsıldı. Yıllardır maddi sıkıntılar nedeniyle maaşların zaman zaman ödenmediği gazetede, Altan’ın ayrılık kararı üzerine Yasemin Çongar da sabah saatlerinde “Ahmet Altan yoksa ben de çalışmam” diyerek istifasını sundu. Röportajlarıyla ses getiren Neşe Düzel’in istifa ettiği iddia edildi.
 
Toplantı yapan gazete çalışanlarından Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Mehtap Genç ve Ekonomi Şefi Eylem Düzyol başta olmak üzere bütün birim yöneticilerinin istifa kararı aldığı belirtiliyor.
 
’FEVRİ OLMAYIN UYARISI’
 
Gazete çalışanlarını fevri olmamaları konusunda uyaran Yasemin Çongar, “Bu gazeteyi bugüne kadar beraber çıkarttık, bundan sonra da sizler çıkartacaksınız” diye konuştu. Ahmet Altan şu an okurları için “Veda Yazısı” yazıyor. Taraf çalışanları iki aydır maaşlarını alamıyor…

TWITTER’DAN DUYURDU

Haberi, Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Tayiz sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından duyurdu.
 
T24 internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni ve Taraf Gazetesi’nde de yazan Doğan Akın da bilgi aldığı Taraf yöneticilerinin istifa haberini doğruladığını belirtti.
 
ALTAN’IN YERİNE OĞUR MU GELECEK?
 
Son dönemde Ahmet Altan’la köşesi üzerinden tartışan Yıldıray Oğur’un genel yayın yönetmenliği koltuğuna en yakın isim olduğu iddia ediliyor.
 
SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Taraf Gazetesi’ndeki istifa depremi sosyal medyada da büyük yankı buldu. Gazeteciler olayı twitter hesaplarından şöyle değerlendirdi:
 
Tufan Türenç ?@tturenc 

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Taraf’’tan istifa ettiler deniyor. Doğruysa muhalefet yapmaya başladıkları için onların da ipi çekildi demek
 
Amberin Zaman ?@amberinzaman 

Sevgili yasemin congar ve ahmet altansiz taraf artik yoktur demek. Tarifsiz bir uzuntu, sikinti icersindeyim.
 
eren eğilmez ?@erenegilmez 

Ergenekon davası karar aşamasına gelir misyon tamamlanır Ahmet Altan, Yasemin Çongar gider Taraf’ın görevi son bulur desek?
 
Elif Çakır ?@elifcakirr 

Ahmet Altan, Yasemin Çongar’in istifa haberi dogruymus... Ne oldu da istifa karari aldilar entresan... İktidar baskisi demezler umarim;))
 
supertitiz ?@super_titiz 

Zamanında Yalçın Küçük, Yasemin Çongar Milliyet’in Washington temsilcisi iken "Washington’un Milliyet Temsilcisi" demişti. Bak aklıma geldi
 
TOKYOPHONE ?@halil_calik 

Yasemin Çongar ve Ahmet Altan; bir gün o çember gelir sizi de boğmaz mı zannetmiştiniz?
 
Barış Zeren ?@zerenbaris 

Ahmet Altan ile Yasemin Çongar batan gemiden atlamışlar... Neşe Düzel de peşlerinden... Malum, denizlerimizde fırtına giderek şiddetleniyor.
 
ergunbabahan ?@ebabahan 

Ahmet Altan, Yasemin Congar ve arkadaslari cok az insanin alacagi bir risk aldi ve basin tarihine gecti.

‘TARAF YOLUNA DEVAM EDECEK’
 
Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, gazetenin kapatılacağı iddialarını yalanladı. Arslan, ’Taraf yoluna devam edecek. Ahmet Altan ve ekibinin çok büyük hizmetleri oldu. Dostluğumuz sürecek’ dedi.
 
’DEMOKRASİ TARİHİNE GEÇTİLER’
 
Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar ve kurucu ekipte yer alan Neşe Düzel’in istifalarının ardından "gazetenin lağvedileceği" iddialarını yalanladı. T24’e konuşan Arslan, "Taraf yoluna devam edecek. Altan ve ekibinin çok büyük katkıları oldu. Yaptıklarıyla demokrasi tarihine geçtiler" dedi. 
 
Başar Arslan, ayrılık gerekçesi olarak "Çok önemli işler yaptılar ve yoruldular. Geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu" dedi. Arslan, şunları söyledi: "Taraf’ı lağvetme, kapatma söz konusu değil. Taraf yoluna devam edecek. Çok büyük hizmetleri oldu, çok önemli işler yaptılar. Türk demokrasi tarihine geçtiler. Ama yoruldular, geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu. Ahmet Altan’la elbette dostluğumuz sürecek."