Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi
İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı'na yakın bir noktada saat 11.00'de meydana gelen patlama sonucu biri canlı bomba 5 kişi hayatını yitirdi, 7'si ağır 36 kişi yaralandı.





Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. 
İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere getirildi. Yaralıların sayısı ve getirildikleri hastaneler şöyle:  

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i ağır 5 yaralı
Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2'si ağır 10 yaralı
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 2 si çocuk 6 yaralı
Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi : İsrail vatandaşı 3 yaralı
2'si çocuk 5 yaralı Cezayir uyruklu İrlanda vatandaşı


Patlamanın olduğu nokta tam olarak caddeyi kesen Balo Sokak'ın çıkışındaki bir döner büfesinin önü. İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na doğru ilerlediği ve patlamanın erken gerçekleştiği yönünde. Görgü tanıklarına göre ise patlama, canlı bomba bir turist kafilesinin yanından geçerken gerçekleşti. 



İsrail Dışişleri Doğruladı
Yaralananlardan 12'sinin yabancı uyruklu olması, 3'ünün İsrail vatandaşı olduğunun tespit edilmesi bu ihtimali güçlendiriyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı. Ancak Nahshon, yaralanan İsraillilerin sayısı ya da durumları konusunda net bir bilgisi olmadığını ifade etti. 



İlk Açıklama İstanbul Valisi'nden
Olay sonrası İstiklal Caddesi her iki ucundan giriş çıkışlara kapatılırken, polis ikinci bir saldırı ihtimaline karşı güvenlik şeridini sürekli genişletiliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada saldırıyı canlı bombanın gerçekleştirdiğinin kesin olduğunu, ancak diğer ayrıntıların yapılacak incelemeler sonucunda belirleneceğini söyledi.

Yayın Yasağı Getirildi

Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

Soruşturmayı 5 Savcı Yürütecek
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek.
Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

BU RESİME İYİCE BAKIN...

Bu resim bir masum bebeğin belkide ölmeden önce üzerine oturduğu bir bebek arabası.
Bu resimden sonra sözde insan hakları ve özgürlükleri adına teröre ve teröriste avantaj sağlamayana kalkan,terör propogandası yapmaya çalışan ve terörist'e insan muamelesi yapan kim olursa olsun tarafımızdan her türlü icabına bakılacaktır.
Minicik Bedeni Canlı Bombaya Hedef Olan Bu Bebek İnsan Değilmiyidi, Onun Nefes Alma, Yaşama Hakkı Yokmu?
Çizgimiz Net;Ongun Haber Terörist'in Yaşama Hakkının Olduğu Düşüncesinde Değildir.



Sağlık Bakanlığı Açıklama Yaptı
Patlamanın gerçekleştiği yerde olay yerin inceleme ve bomba imha ekiplerinin çalışması sürüyor, yaralananlar ise Haseki, Şişli Etfal ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 
Bu arada Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04'de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" denildi.