Suriye ordusu İsrail ile yaptığı antlaşmaya dair sınırları geçerek Golan Tepeleri’ni tekrar ele geçirdi. Suriyeli muhalifler, Suriye’nin başkenti Şam’a ve İsrail’e yakın konumuyla stratejik olarak önemli olan Kuneytra şehrini kısa bir süreliğine de olsa ele geçirmişti. Suriye ordusunun burayı muhaliflerin elinden alması, Kusayr kasabasının kontrolünü ele geçirmesinin ardından muhaliflere vurduğu en büyük darbe oldu. Diğer yandan Suriye ordusunun ilerleyişinin devam ettiği, Kusayr’ın kuzeyindeki muhalif direnişi kırmaya çalıştığı kayededildi.

Halep’e askeri güç
Suriye tanklarının görülebildiği İsrail tarafında ise güvenlik ile ilgili endişeler yoğunlaşıyor. İsrail, Suriye’deki savaşın kendi topraklarını gittikçe daha çok tehdit etmesinden rahatsız. Diğer yandan Avusturya, Golan Tepeleri’ndeki Birleşmiş Milletler (BM) barış gücündeki askerlerini artan güvenlik tehditlerinin ardından çektiğini duyurdu. Çatışmalar sırasında Filipinli ve Hindistanlı barış gücü askerleri yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise çekilen Avusturyalı askerler yerine Rusya’nın barış gücü için asker gönderebileceğini belirtti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Suriye ordusu, geçtiğimiz günlerde muhaliflerin elinden aldığı, stratejik önemdeki Kusayr kasabasının kuzeyinde kalan muhalif güçlerin peşine düştü. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yardım eden Hizbullah’ın televizyon kanalı El Manar, örgütün Kusayr’ın kuzeyinde kalan muhalif güçlere ani bir operasyon düzenlediğini duyurdu. Suriye ordusu ayrıca iki önemli merkezi kasabayı da ele geçirdi. Suriye’nin uzun zamandır muhaliflerin elinde olan Halep’e de askeri güç gönderdiği belirtildi.

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!


Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/suriye-rejiminden-muhalefete-darbe/dunya/detay/1720135/default.htm



Etiketler: Rusya , İngiltere , İsrail , Beşar Esad , Suriye , ateşkes , Şam , Avusturya , Vladimir Putin , İnsan Hakları , Hizbullah , Golan Tepeleri , askeri güç