19 Mayıs 2017 tarihi itibarıyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla gözaltı kararı çıkarılmıştı. 


Sözcü Gazetesi’ne yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan Mediha Olgun, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli bugün Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.

Gözaltındaki Sözcü çalışanlarının savcılık ifade işlemleri tamamlanmasının ardından Savcı Sözcü çalışanlarını tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme duruşmanın ardından Mediha Olgun ve Gökmen Ulu hakkında tutuklama kararı verirken Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.

Avukat Celal Ülgen ise savcılığın tutuklama talebine gerekçe olarak ileri sürdüğü iddialarını sosyal medya hesabından açıkladı. 3 maddeyle gerekçelerini sıralayan savcılığın gazetecilere, "örgüt içerisindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerk yardım etmek" suçlamasını yöneltirken bir diğer gerekçesinde de "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasını yöneltmesi dikkat çekti. Avukat Celal Ülgen de bu çelişkiye dikkat çekere, "Sözcü çalışanları hangi suçu işlemiş karar verin 1 ili 2 ve de 1 ile 3 çelişmiyor mu? İnsaf!" ifadelerini paylaştı.
 

SAVUNMA VE KARAR'IN TAM METNİ:


İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!

İNKÂR ETMEK FAYDA VERMİYOR SÖZCÜ,ADALETE VE HAKİMLERE GÜVENİN

Sözcü Gaztetesi Çalışanlarına Allah kurtarsın ve geçmiş olsun dileklerimizi iletirken bu gazete'nin öne çıkan yazarı Emin Çölaşan’ın 2013’te yazdığı “Bizim başaramadığımız Fetullah’la ekibi başardı” ayrıca 2015’te yazdığı “Şimdi cemaati savunma zamanı” sözleri ONGUN HABER arşivin de yerini koruyor.

Buyrun aşağıdaki gazete sayfalarına bakın,Sözcü bu sayfaları yalanlayabilirmi?

sozcu1