Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, SGK İl Müdürü Engin Bilgili, Abdullah Kavaklı ve Necdet Özkan tutuklandı.



İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik SGK'nın eski ve yeni İzmir il müdürlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı operasyonun 2. dalgası rektörlere sıçradı.

Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar tutuklandı. Arananlar arasında yer alan ve KPSS soruşturmasında adı geçen Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan'ın ise ABD'de olduğu ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato'nun talimatı ile Salı günü İzmir, Adana ve Ankara'da eş zamanlı operasyon yapan İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, aralarında İzmir SGK İl Müdürü Engin Bilgili, SGK mühendisleri Necdet Özkan, Fadıl Deniz Arda, Hasibe Tuğba Akaoğlu, Muzaffer Gürcan ile eski İzmir Bölge müdürü Mustafa Keskin'i gözaltına aldı. Zanlıların SGK'ya ait binaları değerinin çok altında göstererek FETÖ/PDY'ye verdiği ileri sürüldü.



Tarihi Köşk İçin Usulsüzlük 

Buca'da yer alan ve SGK'ya ait tarihi 'De Jongh Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük arazinin evrakta sahtecilik yapılıp, usulsüz yöntemlerle 49 yıllığına paralel yapıya yakın olduğu öne sürülen sürülen Şifa Üniversitesi'ne 2013 yılında kiraladıkları belirtildi. SİT alanı kapsamındaki tarihi köşk, bir süre önce üniversite tarafından hastaneye çevrilmiş, ancak YÖK'ün üniversiteye verdiği izni kaldırmasının ardından da İl Sağlık Müdürlüğü'nce mühürlenmişti.



Yardım ve Yataklık  Suçlaması


İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk dalgada gözaltına alınan 7 kişinin sorgusunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından ikinci operasyonu için harekete geçti. Mali Şube ekipleri tarafından Bursa ve İstanbul'da yapılan operasyonda Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK eski Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar sabaha karşı gözaltına alındı. Bursa'da gözaltına alınan Fatih Acar ile İzmir'de gözaltına alınan Mehmet Ateş emniyete getirildi. "Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak, bilerek ve isteyerek FETÖ/ PDY'ye yardım etmek" suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan Engin Bilgili, Abdullah Kavaklı, Mehmet Ateş, Necdet Özkan ve Fatin Acar akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir'de Paralel Devlet Yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK İnşaat Emlak eski Daire Başkanı Abdullah Kavaklı, İzmir SGK İnşaat Emlak Şefi Necdet Özkan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.



FATİH ŞENDİL/YENİ ASIR /10.03.2016