Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi
Rusya karşı istihbarat teşkilatının Gülen cemaatine karşı yürüttüğü operasyon, cemaatin CIA ile bağlantılı olduğu yönündeki bulgulara dayanıyor. Yapılan operasyon sonrası, cemaatin bir numarasının Rusyaya sokulması yasaklandı!

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Rusyanın Nizhny Novrgorod şehrinde Rus karşı istihbarat teşkilatı FSB, Gülen cemaatine yönelik bir operasyon düzenledi.

Türkiye, Azerbaycan ve Rusya vatandaşı olan 12 kişi tutuklandı. 40 adet yasak yayına el konuldu. Yasak yayınların büyük çoğunluğunu Said-i Nursinin kitapları oluşturuyordu.

Cemaatin faaliyetleri Rusyada yüksek mahkemenin 10 Nisan 2008 tarihli kararıyla yasaklanmıştı.

TATARİSTANDA AÇIK TEHDİT
Olay Rus basınında geniş yer aldı. Moskovsky Komsomolets Gazetesi, Fethullahçıların Rusyadaki yasadışı faaliyetlerinden örnekler verirken, Rus istihbaratına göre dünyada 4 milyon Nurcunun yaşadığına ve bunların ciddi bir kısmının Rusyada olduğuna dikkat çekti. Nurcuların, yasadışı amaçlarına ulaşmak için eğitim kurumlarında köksaldığı ifade edildi. Son yıllarda bu okulların faaliyetlerinin özellikle Tataristanda açık tehdit halini aldığının altı çizildi.

Gülen hareketi, Rusyadaki bütün bu gelişmelere sessiz kalmayı tercih etmektedir. Özellikle Rus yetkililerle polemikten kaçınılmakta, tam tersine yaranma politikası izlenmektedir. Hatta hükümet kaynaklarıyla yapılan üst düzey görüşmelerde, Türkiyede ulusalcı ya da Avrasyacı olarak adlandırılan grupların gerçekte Amerikancı olduğu, kendilerinin esas Rusya dostu olduğu mesajı verilmektedir.

YILDIRIM RUSYAYA SOKULMADI
Ancak yaranma politikası sonuç vermedi. Cemaat, geçtiğimiz dönemde Rusyadaki en büyük darbesini aldı. Özellikle basından ve cemaatten çok sıkı saklanan olaya göre, Gülenin Rusyadaki vakfı Diyalog Avrasyanın başındaki Ali Sami Yıldırım havaalanından geri çevrilerek Rusyaya sokulmadı ve girişi yasaklandı. Yıldırım, Rusyadaki Fethullahçı örgütlenmenin en tepesindeki isimdi. Cemaatin içinden gelen bilgilere göre, cemaatin birinci adamını bile koruyamaması Rusyada çalışan kadrolarda ciddi tedirginliğe yol açtı. Sıra bize mi gelecek? endişesi en üst düzey yetkililere kadar yayıldı. Üzerine bir de İslam dünyasına karşı kullandıkları iddiası eklenince, cemaati zor günler bekliyor.

Son dönemde bu konuya yer veren önemli kuruluşlardan biri de Rusyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından Yakın Doğu Enstitüsü. Dünyadaki çeşitli istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen esntitünün uzmanı Y.B. Sheglovin, kurumun sitesine yazdığı kapsamlı incelemede, Gülenin uzun süreden beri CIA ajanı olduğunu beliriyor. Yazının sonunda özetle maddeler halinde şu noktalara vurgu yapılıyor;

1 - Fethullahçılar, CIAin cihat hareketine dünya çapında sızma operasyonunda kullandığı paravandır. Bu maaliyetlerin temel merkezlerinden biri Afganistandır. Ardından Afrika ve Orta Asya gelmektedir.
2- Fethullahçılar Amerikalılar tarafından özellikle istihbarat edinmek için kullanılmışlardır. Bu yasadışı örgütlenme esas olarak MİTe değil CIAe bağlıdır.
3- Fethullahçılar, ABD tarafından sadece cihat yandaşlarına değil ayrıca Türkiyedeki siyasi süreçlerde ve devlet yapısında da kullanılmıştır. Türkiyede askeri istihbaratın yaptığı gizli çalışmalarda özellikle 2000 sensinden beri tarikatın orduya, polise, yargı organlarına ve siyasi partilere yönelik cidd bir sızma operasyonu tespit edilmiştir. Burada ilginç olan İslam etkisinin değil, Amerikan etkisinin söz konusu olmasıdır. Amerikan istihbaratı, ılımlı İslam üzerindeb siyasi güç toplama perspektifiyle hareket etmektedir.
4- Amerikanın istihbarat operasyonu Nurcular, Fullerin yeşil kart açıklaması ve Gülenin İrana karşı ve Mavi Marmara konusundaki tavrıyla tamamen açığa çıkmıştır. Cemaatin ABD açısından miadı dolmaktadır.

TATAR ANNE: OĞLUM BAŞTA İYİ GİBİYDİ AMA...
Oğlunu Fethullah Gülenin okullarından birine gönderen bir annenin Moskovsky Komsomolets Gazetesine açıklaması;

Oğluma iyi bir eğitim vermek için onu Tatar-Türk liselerinden birine yazdırdı. Diğer iyi okullar keseme göre değildi. Her şey başta iyi gibiydi, oğlum doğa gezmelerine, camiye gitmeye, sonra da okulda yatılı kalmaya başladı. Artık, Diz üstü etekle neden geziyorsun?, Başın niye açık? diye bana kızıyordu. Tataristanda bu Türk öğretmenler sınır dışı edilmeye başlayınca, yerel kanallar gözü yaşlı röportajlar yayımladır, Nasıl böyle uzmanları Rusyadan kovarlar! diye.