Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi.






Ankara Çankaya'da bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) düzenlenen saldırıda, saldırgan özel harekat polislerinin operasyonuyla etkisiz hale getirildi.
Rus Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Büyükelçi Karlov'un hayatını kaybettiğini duyurdu.


Saldırıda yaralıların olduğu belirtildi. Saldırgan ve polis arasında çatışma yaşandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, haberi duyar duymaz olay yerine geldi.
Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da katıldığı bir resim sergisinde saldırıya uğradı. Karlov'un sağlık durumunun ciddi olduğu ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Büyükelçi Karlov ile birlikte üç kişinin de yaralı olarak Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.



SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Saldırganın uzun namlulu silahla içeri girdikten sonra rastgele ateş açtığı ardından da Rus Büyükelçi Karlov'u hedef aldığı öğrenildi. İki el havaya ateş açtıktan sonra saldırganın Rus Büyükelçi Karlov'a çaprazdan hedef aldığı ve 4-5 el ateş açtığı belirtildi.



SALDIRI SONRASI ÇATIŞMA ÇIKTI
Suikasti düzenleyen kişinin salonda Halep için tekbir getirdiği ve sivillerin öldürüldüğünü söyleyerek saldırıyı düzenlediği belirtildi. Bu arada saldırının hemen sonrası, saldırgan ile polis arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren operasyon sonrası saldırganın etkisiz hale getirildiği açıklandı.



Rusya'nın Ankara Büyükelçisini öldürdüğü iddia edilen saldırganın görgü tanıkları tarafından çekilen fotoğrafı



HALEP SLOGANLARI ATARAK SALDIRDI
Olayın yaşandığı yerde bulunan Habertürk muhabiri Bahar Bakır, şu bilgileri verdi; "Büyükelçi bir sergiye katılıyordu bugün Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği Kendisi 15 dakika önce geldi ve program başladı. Kürsüde konuşmasına başladığı sırada siyah giyinmiş bir adam "Ya Allah bismillah' diye bağırarak, 'Bu yaptıklarınıza izin vermeyeceğiz' diyerek Halep'i kastediyordu sanırım. Cebinden çıkardığı silahla insanlara sıkmaya başladı. Silahlı göremedim tam. Büyükelçinin önündeydim. Silah sesi duyunca yere yattım fakat o şahıs bağırmaya başladı ve silahı yukarı doğru sıkmaya başladı. Can havliyle çıkmaya çalıştım. Ama büyükelçinin yere düştüğünü gördüm. Herkesi tahliye ettiler. İçeride hala saldırganın olduğunu söylüyorlar. Yaralılar olabilir. Yaklaşık 70 kişilik gruptuk."

DENİZ ZEYREK: POLİS KİMLİĞİ İLE GİRDİĞİ SÖYLENİYOR
Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek olayla ilgili şunları söyledi: Bizim Ankara büromuzdan muhabirimiz Haşim Kılıç olayla ilgili fotoğrafı çeken muhabirimiz. Çamkatça fotoğrafları sergisi vardı. Büyükelçi konuşurken saldırgan önce havaya ateş ediyor. Sonra büyükelçiyi sırtından vurmuş. Daha sonra salonu boşaltmış. İçeride bir kez daha büyükelçiyi tekrar vurmuş. İçeri polis kimliği göstererek girdiği öne sürüldü.

FETÖ İLE MÜCADELEYİ SAVSAKLAYAN KRİPTÖ FETÖCÜ MEMURLAR VAR
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışında kürsüye geldiği sırada silahlı saldırıya uğradı. 
Saldırıda ağır yaralandığı belirtilen Karlov, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Karlov hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ayrıca Merhum Büyükelçi Karlov ile birlikte 3 kişinin de yaralı olduğu bilgisi var.



SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Saldırganın suikast sonrasında "ben buradan ölmeden çıkmayacağım" dediği öne sürüldü. Polis özel harekatın düzenlediği oeprasyon ile saldırganın etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Rehine krizlerini çözmek üzere eğitim almış özel harekat polisleri olay yerine geldi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soyluve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan saldırı sonrası olay yerine geldi.

ZAMANLAMAYA DİKKAT,SALDIRI, DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU MOSKOVA YOLUNDAYKEN OLDU
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne yönelik silahlı saldırı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’ya gitmek üzere uçaktayken gerçekleşti. Moskova’da yarın Türk, Rus ve İran Dışişleri Bakanları biraraya gelerek, Suriye’deki son durumu ele alacaklardı.

YETERİNCE DERİN ARAŞTIRILMIYOR,FETÖ İPUÇLARINI VERMİŞTİ...
Hain saldırıda tüm deliller FETÖ'yü işaret ediyor. FETÖ firarisi Abdullah Bozkurt'un 3 gün önce attığı bir tweet, bu iddiaları daha da kuvvetlendirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den kaçan Bozkurt'un 3 gün önce Türkiye'deki büyükelçilerin güvende olmadıklarını yazdığı ortaya çıktı.

Suikastçi Katil Mevlüt Mert ALTINTAŞ ile aynı ikameti paylaşan firari FETÖ'cü TODAY'S ZAMAN Ankara Temsilcisi Abdullah BOZKURT'un  günler öncesi attığı bir tweet kafaları karıştırdı. FETÖ sanığı olan ve Ankara'daki diplomatları yakından tanıyan bir isim olan Bozkurt, 3 gün önce twitter hesabından Türkiye'deki diplomatların güvende olmadığını yazarak, saldırının ilk ipuçlarını vermiş.


DIŞARDAN ALGI OPERASYONU YAPMAYA ÇALIŞAN AŞŞAĞILIK KÖLELER BOŞ DURMUYOR
 Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un silahlı saldırıya uğramasının ardından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) tetikçisi Emre Uslu skandal bir tweet attı.
FETÖ'cü Uslu, saldırganın imam hatipli olduğunu ve eğer polis ise AK Parti döneminde göreve alındığını iddia ederek yaptığı alçaklıklara bir yenisini ekledi.
İşte Uslu'nun Hain Tweeti:








HALEN,SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATLARINI KULAKARAKASI EDEN BÜROKRATLAR, MEMURLAR,AMİRLER VAR.
TERÖRLE MÜCADELE DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN MANTIĞIYLA YAPILIRSA DAHA ELİM SONUÇLAR MEYDANA ÇIKACAK...


İŞTE RUS ELÇİSİNİ VURAN SUİKASTÇI:
Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini düzelttiği dönemde harekete geçen FETÖ'cü hain çevik kuvvet polisi, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ni öldürdü.



FETÖ'NÜN KALESİNDEN MEZUN
Suikastçı Altınbaş'ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu, FETÖ örgütün kalesi olarak biliniyordu. 2014'te ilk görevden almalar bu okulda yaşandı.



MEVLÜT MERT ALTINTAŞ 15 TEMMUZDA İZİNLİYMİŞ

Bakan Soylu'nun açıkladığı Mevlüt Mert Altuntaş'ın FETÖ ile bağlantıları da ortaya çıktı. Suikastçi Mevlüt Mert Altuntaş'ın FETÖ ile bağlantıları ortaya çıkmaya başladı. Polis kılığındaki teröristin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında izinli olduğu ortaya çıktı...



Saldırganın sosyal medya sitesi Facebook'ta ilk paylaşımı yaptığı tarih de dikkat çekici: 7 Şubat 2012... Bu tarih MİT Müsteşarı Hakan'ın Fidan'ın FETÖ'nün yargıdaki militanları tarafından ifadeye çağrıldığı tarih. Terörist Altuntaş'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Yılmaz tarafından yürütülen 2010 yılı soru çalma soruşturmasında şüpheli olduğu belirtiliyor...
Polis üniformalı teröristin ayrıca FETÖ'ye bağlı Özel Körfez Dershanesi'nde eğitim gördüğü de belirtiliyor.

SON OLMAYACAK FETÖ SUİKASTİNDE 3 GÖZALTI
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde katıldığı resim sergisinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ölü olarak ele geçirilen saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş’ın memleketi olan Aydın’ın Söke ilçesinde operasyon başlatıldı.
Polis eşliğinde Altıntaş’ın ailesinin yaşadığı Söke’nin Çeltikçi Mahallesi’ndeki adrese gelen cumhuriyet savcısı evde arama başlattı. İlçede başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 kadın, sorgulanmak üzere Söke İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

FETÖ'CÜ KATİL TERÖRİST'İN  ARKADAŞI DA GÖZALTINA ALINDI
Saldırgan polisin ev arkadaşı olan polis de soruşturma kapsamında gözaltına alındı.