81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
Danimarka'da terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaktan suçlu bulunan ve tazminat cezasına çarptırılan Roj TV iflas etti.





2004 yılından bu yana Danimarka'dan aldığı lisansla yayın yapan Roj TV'nin Danimarka Yüksek Mahkemesi tarafından verilen 10,2 milyon kronluk (1,8 milyon dolar) tazminat cezasını ödeyemediği için iflas ettiği açıklandı.

İflas kararının bugün Kopenhag Deniz-Ticaret Mahkemesi'ne sunulacağı öğrenildi. Bu arada iflas kararının Roj TV'ye alternatif olarak kurulan Nuce Tv ve MMC TV'nin yayıncı kuruluşu olan Mezopotamya Yayıncılık için de geçerli olduğu açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Danimarka medyasına bir açıklama yapan Roj TV direktörü İmdat Yılmaz, iflası doğruladı. Yılmaz, "Çalışanların bütün iyi niyetli çalışmalarına ve Kürt halkının verdiği desteklere rağmen Roj TV ve Mezopotamya Yayıncılık için yola devam etmek mümkün olmadı." dedi.

İmdat Yılmaz açıklamada ayrıca Danimarka'daki bankaların söz konusu tazminat cezasının ödenmesiyle ilgili olarak kendileriyle işbirliği yapmaya yanaşmadığını söyledi.

2004 yılının Mart ayında Danimarka'dan aldığı lisansla yayın hayatına başlayan Roj TV hakkında 2010 yılı Ağustos ayında kapatma istemiyle dava açılmıştı.

Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde 2011 yılında görülen davada terör propagandası yapmaktan suçlu bulunmuş ve tazminat cezasına çarptırılmıştı. Karar itiraz eden Roj TV yönetimine Bölge Yüksek Mahkemesi çok daha sert bir kararla karşılık vererek hem tazminat cezasını 2 katına çıkarmış (10,2 milyon kron) hem de Roj TV'nin yanı sıra Mezopotamya Broadcasting bünyesinde bulunan Nuce TV ve MMC TV'nin de yayın lisanslarının iptal edilmesine karar vermişti.

İflasını açıklayan MezopotamyaYayın Gurubu'nun,farklı farklı noktalarda,değişik hain planlarla ve yeni bir isimle kısa zamanda gündemdeki yerini alacağı gelen bilgiler arasında