Haklarında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında dün Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı. 

Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi Tam Uzaya Çıktık, LPG'ye Zam Geldi

Mahkeme, oy birliğiyle aldığı kararın ardından dosyayla ilgili gizlilik kararı da verdi. 
 Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz'ün dün sabah saat 03.46, Celal Kara'nın da 04.19'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a çıkış yaptığını söyledi. 



Yakalama kararı sonrasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, Öz, Kara ve Yüzgeç'in bulunarak, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilmeleri için gerekli yazı yazıldı. 

ZEKERİYA ÖZ'DEN TWEETLER

Akşam saatlerinde tweet atmaya başlayan Zekeriya Öz, tutuklama kararı ile ilgili yorum yapmazken hükümeti eleştiren tweetler attı. Öz şunları yazdı:



EN SON ERMENİSTANDA GÖRÜLDÜLER AMA...
Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçtiklerinin tespit edildiğini bildirdi.Cirit, Kara ve Öz'ün Gürcistan'a kimlikle, Ermenistan'a da pasaportla geçtiklerinin anımsatılması üzerine "Bu kişilerin Erivan'a geçiş yapabilmeleri için mutlaka pasaport kullanmaları lazım. Gürcistan ile aramızdaki dostluk ilişkileri nedeniyle bizde kimlikle geçiş uygulaması mevcut. Sarp Sınır Kapısı'na gelirken herhangi bir havayolu kullanmadılar, Trabzon Havalimanı dahil olmak kaydıyla. Karayolu ile Artvin'e gelmişler ve oradan da yaya olarak çıkış yapılmış durumda. MOBESE kayıtlarından biz araştırmalarımız devam ettiriyoruz. Bir tespitimiz olursa basınla paylaşacağız. Elimizde incelediğimiz bir görüntü var" ifadelerini kullandı.


 
ONGUNHABER UYARIYOR ERİVAN-LYON-OTTOWA HAVA KORİDORU İLE KANADAYA KAÇACAKLAR
"Kara ve Öz, yurtdışına çıkarken rahat kıyafetleri tercih ettiler. Hatta aynı renkleri, hatta aynı valiz boyutlarını, hatta benzer şapkaları tercih ettiklerini, görüntülerden izleyip gördük. Yarım saat arayla çıkış yaptılar. Yurtdışına çıkış zamanları açısından araya biraz mesafe koymalarının kendileri açısından bir anlamı olduğunu ifade ediyorum. Ayrı araçlarla ya da birlikte geldiklerine dair elimizde bilgi yok. Öz'ün yanında kendi soyadına uygun bir hanımefendi de var. O da yurtdışına çıkmış, kendisine eşlik etti. Celal Kara ise yalnız çıktı."