Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
HSYK Kanunu’nun TBMM’den geçmesinden sonra mevcut yapıdaki bazı üyelerin hükümete şirin gözükmeye çalışması cumhuriyet savcılarını çileden çıkardı. HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un medya aracılığı ile hükümete sıcak mesajlar göndermesine isyan eden savcılar, hükümete yönelik darbe teşebbüsü kapsamında illegal HSYK bildirisinin İbrahim Okur’un onayı ile yayımlandığına dikkat çekerek, “Yargıdaki Paralel Yapılanmanın tek müsebbibinin İbrahim Okur olduğunu” belirtip, yeni HSYK’da görev verilmemesini istediler.

Başbakan’a mektup yazdılar
 Savcılar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Erdoğan’a İbrahim Okur’u anlatan birer mektup göndererek muhtemel tehlikeye dikkat çektiler. İbrahim Okur’un Yargıdaki Paralel Yapılanma’nın baş aktörü olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet savcıları, “HSYK ve yargıda oluşturulan yapının tek müsebbibi, oluşturucusu ve baş faili HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’dur” diyerek hükümeti dikkatli atamalar yapmaya davet ettiler.
“Paralel Yapılanmanın içerisinde”
 Cumhuriyet savcıları Başbakan Erdoğan’a gönderdikleri mektupta şu ifadeye yer verdiler: “Bu şahıs yeniden hükümete yanaşıp yargıda oluşturduğu Paralel örgütlenme ve cuntayı korumaya çalıştığı yönünde çok ciddi bilgiler alınmaktadır. Okur’un bu yapıyı koruma girişimi, yargı camiasında büyük bir kaygı oluşturmuştur.”
“Cuntayı korumak için ittifak yaparlar”
 HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un yargıda oluşturduğu cuntayı korumak için herkesle ittifaka girebileceğine dikkat çeken savcılar mektuplarında şu görüşlerini dile getirdiler: “Kendini gizlemek için her türlü takiyyeyi yapar. Tüm güç odakları ile anlaşıp önlerinde eğilir gibi yapar ve her türlü tavizi verir. 25 Aralık’ta hükümete karşı bildiri yayımlarken, şimdi hükümet duruma hâkim olunca, hemen hükümete yanaşması gibi.”
Bozdağ’a da gönderildi 
İbrahim Okur’un açığa düşen paralel Örgüt üyesi hakim ve savcıları ihbar ettiğini öne süren savcılar şu iddiada bulundular: “Şimdi hükümete yakın davranıyor görünüp, cemaatçileri ihbar ediyorum diyerek paralel yapıyı korumaya, olmayanları karalamaya yönelik çalışmalar içerisinde olduğu yargı mensupları arasında ayyuka çıkmış bulunmaktadır.  Sayın Adalet Bakanı ile görüşüp uzlaştığını herkese yaymaktadır. Sayın Başbakanım, şahsen yeniden yargıyı örgütlemesinin önüne geçmenizi istirham ediyorum.” Savcıların Başbakan Erdoğan’a gönderdikleri bu mektubun bir benzerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da gönderdikleri öğrenildi. 
CUMHURİYET SAVCILARI RAHATSIZ 
HSYK Kanunu’nun TBMM’den geçmesinden sonra mevcut yapıdaki bazı üyelerin hükümete şirin gözükmeye çalışması cumhuriyet savcılarını çilerden çıkardı. Cumhuriyet savcıları, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’u mektupla Başbakan’a şikâyet ettiler 
HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un medya aracılığı ile hükümete sıcak mesajlar göndermesine isyan eden savcılar, hükümete yönelik darbe teşebbüsü kapsamında illegal HSYK bildirisinin İbrahim Okur’un onayı ile yayımlandığına dikkat çekerek, “Yargıdaki Paralel Yapılanmanın tek müsebbininin İbrahim Okur olduğunu” belirtip, yeni HSYK’da görev verilmemesini istediler 
Cumhuriyet savcıları HSYK Kanunu’nun Meclisten geçmesinden sonra İbrahim Okur’un medya üzerinden hükümete şirin gözükme çabaları Cumhuriyet savcılarını çileden çıkardı. Savcılar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Erdoğan’a İbrahim Okur’u anlatan birer mektup göndererek muhtemel tehlikeye dikkat çektiler. 
İbrahim Okur’un Yargıdaki Paralel Yapılanma’nın baş aktörü olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet savcıları, “HSYK ve yargıda oluşturulan yapının tek müsebbibi, oluşturucusu ve baş faili HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’dur” diyerek hükümeti dikkatli atamalar yapmaya davet ettiler. 
Cumhuriyet savcıları Başbakan Erdoğan’a gönderdikleri mektupta şu ifadeye yer verdiler:
“Bu şahıs yeniden hükümete yanaşıp yargıda oluşturduğu Paralel örgütlenme ve cuntayı korumaya çalıştığı yönünde çok ciddi bilgiler alınmaktadır. Okur’un bu yapıyı koruma girişimi, yargı camiasında büyük bir kaygı oluşturmuştur.” 
HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un yargıda oluşturduğu cuntayı korumak için herkesle ittifaka girebileceğine dikkat çeken savcılar mektuplarında şu görüşlerini dile getirdiler:
“Kendini gizlemek için her türlü takiyyeyi yapar. Tüm güç odakları ile anlaşıp önlerinde eğilir gibi yapar ve her türlü tavizi verir. 25 Aralık’ta hükümete karşı bildiri yayımlarken, şimdi hükümet duruma hâkim olunca, hemen hükümete yanaşması gibi.”
İbrahim Okur’un açığa düşen paralel Örgüt üyesi hakim ve savcıları ihbar ettiğini öne süren savcılar şu iddiada bulundular:
“Şimdi hükümete yakın davranıyor görünüp, cemaatçileri ihbar ediyorum diyerek paralel yapıyı korumaya, olmayanları karalamaya yönelik çalışmalar içerisinde olduğu yargı mensupları arasında ayyuka çıkmış bulunmaktadır.
Sayın Adalet Bakanı ile görüşüp uzlaştığını herkese yaymaktadır. Sayın Başbakanım, şahsen yeniden yargıyı örgütlemesinin önüne geçmenizi istirham ediyorum.” 
Savcıların Başbakan Erdoğan’a gönderdikleri bu mektubun bir benzerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da gönderdikleri öğrenildi.