İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
Paralel yapı, Adalet Komisyonları vasıtasıyla Yazı İşleri Müdürü olmak için başvuranları mülakata aldı. Yapı, kendisine yakın katiplere 96 üstü mülakat puanı verdi. Kendilerine uzak duran katiplerin tümüne ise 80.263 puan verip fişledi.


Paralel yapının devletten tasfiye edilmesiyle 2010-2014 yılları arasında sınavlarda yapılan şaibeler bir bir ortaya çıkmaya başladı.


Paralel yapı 2010 KPSS'deki skandalın bir benzerini 2011 yılında yapılan katiplikten yazı işleri müdürlüğüne geçiş sınavlarında yaptı. Skandal farklı adliyelerde görevli zabıt katiplerinin şikayeti ile ortaya çıktı.
KPSS SKANDALININ KOPYASI
Şikayetleri değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı. Soruşturma savcısı Serdar Coşkun, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne tahkikat talimatı gönderdi. Talimat sonrası harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ilk incelemede şok eden detaylara ulaştı.
SORULAR ÖNCEDEN DAĞITILDI
Soruşturma sırasında sınavdan günler önce soruların, yazı işleri müdürü olmak isteyen paralel yapı bağlantılı katiplere sızdırıldığı ve adliyelerdeki Adalet Komisyonları vasıtasıyla bir çok örgüt üyesinin usulsüz olarak Yazı İşleri Müdürü yapıldığı belirlendi.
YANLIŞ SORUYA DOĞRU CEVAP!
2011'de yapılan sınav sonrası A kitapçığındaki 68, 58 ve 59 ve B kitapçığındaki 47, 38 ve 39. sorular hatalı çıkmış ve bu sorular iptal edilmişti. Ancak ataması yapılan tüm katiplerin yanlış sorulara dahi doğru cevaplar verdiği anlaşıldı. 2011'de yapılan sınavda 736 katip yazı işleri müdürü olarak atanmıştı.
ŞAİBELİ SINAVA DURDURMA
17-25 Aralık darbe girişimlerinin ardından paralel yapılanmanın adalet sisteminden tasfiye edilmesiyle, Anadolu'nun birçok adliyesinde görev yapan katipler çok sayıda şikayet dilekçesini savcılıklara ulaştırdı. Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarına yürütülen soruşturma da katiplerin yaptığı suç duyurularının ardından başlatıldı. Ankara 9. İdare Mahkemesi, açılan dava üzerine 2011'de yapılan Yazı İşleri Müdürlüğü sınavını iptal etti. Sınavın iptaliyle birlikte sınav sonrası yapılan tüm atamaların da yürütmesi durduruldu. Dava şimdi Danıştay aşamasında.
Standart Puan
Paralel yapı yazı işleri müdürlüğü için mülakata aldığı katipleri bir bir fişledi. Kendilerine yakın katiplere mülakatta yüz üzerinden 96 üstü puan veren paralel yapı elemanları, barajı geçerek mülakatta takılan adayların hepsine 80.263 puan verdi. Bu puanla fişlenen katiplerin adliyelerde terfi etmesinin önüne geçildi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde 7 katibe 80.263 puan verilerek sınavdan başarısız olmaları sağlandı. Adliye kaynakları bu puanın paralel yapı tarafından bilinçli olarak verildiği ve puanlandırmanın bir fişleme yöntemi olarak kullanıldığı görüşünde.
Kaynak:Yenişafak İnternet Yayını