Başbakan Erdoğan’ı ‘örgüt lideri’ olarak adlandıran fezlekede bakanlar ve iş adamları örgüt yöneticisi ve üyesi olarak gösterildiği iddiası Cemaat tarafından yalanlanmıştı.



Ancak Star gazetesi bugün o belgeyi yayınladı.

Yine Cemaat tarafından yalanlanan “Dönemin Başbakanı” ifadesinin 2012/656 esas numaralı 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında yazılı olduğunu gösterdiği iddia edilen belge daha önce yayınlanmıştı.

Cemaat'in yalanladığı bir başka ifade de Başbakan Erdoğan için fezlekelerde bahsi geçen “örgüt lideri” ifadesiydi. Fezlekeyi ele geçirdiğini iddia eden Star gazetesi, Erdoğan için “Örgüt Lideri” ifadesinin kullanıldığı sayfaları manşete taşıdı.

Fezlekede iki iş adamı arasında geçen bir konuşmaya atıfta bulunulduktan sonra şöyle deniliyor: “Yapılan çalışmalarda ... Medya Grubunun satışı ve para konularının talimatını örgüt lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakan Binali Yıldırım’ın bizzat takibi ile başta ... olmak üzere ... ve ... isimli şahıslara verdiği anlaşılmış olup bu görüşmelerde R. Tayyip Erdoğan’ın örgüt üyelerine verdiği talimatların ayrıntıları ve ... de örgütteki hiyerarşik ilişkiyi benimsediğine dair açıklamaları tespit edilmiştir.”

İŞTE BELGELER

İŞTE 2012/656 SAYILI SORUŞTURMADAKİ FEZLEKE


 

81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi