İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve eşi Clio Napolitano’yu kabul eden Papa bu buluşmada, seçimlere giden İtalya için dua edeceğini söyledi. Daha sonra son kez Papalık Yönetimi’nde (Curia Romana) yer alan kardinallere veda eden Papa, onlara hitaben yaptığı konuşmada, “Kötü Ruh, Tanrı’yla çelişmek için daima yaratılışı kirletmek, onun güzelliğini ve gerçekliğini bozmak istiyor” dedi.

Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!

Papa, “Tanrı tarafından ortaya konan 6’ncı günün güzelliği, bu dünyanın kötülüğü, baştan çıkmışlığı ve acısıyla çelişmektedir” diye sözlerini sürdürdü. Papa, sarsıcı kararının ardından yaptığı diğer açıklamalarda da, güç ve hırsa Tanrı’nın alet edilmesinin yanlışlığına ve egoizm ve bölünmelerin kiliseye zarar verdiğine dikkat çekmişti.

VATİKAN’DAN SKANDALLARI YAZAN GAZETECİLERE SERT TEPKİ

Öte yandan, Papa 16. Benediktus’un görevinden feragat ettiğini açıklamasının ardında yatan gerçeklerle ilgili, Kilise’de pedofili (sübyancılık) vakalarının örtbas edilmesi, Vatikan Bankası’nda kara para aklanması ve son olarak da Papalık yönetimindeki gay lobisinin oluşturduğu baskı iddiaları İtalya ve dünya basınında yer alırken, Vatikan bu tezlere ateş püskürdü. Vatikan Devlet Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, doğrulanmayan ve doğrulanması da mümkün olmayan ya da tamamen gerçek dışı haberlerin, bireylere ve kurumlara zarar verdiği belirtildi. Yapılan haberlerin, Papalık seçimlerini (Konklave) gerçekleştirecek olan Kardinaller Koleji’ni etkilemeye yönelik olduğu vurgulanan açıklamada, “Yüzyıllar boyunca kardinaller, kararlarını etkilemeye yönelik her türlü baskı çeşidine göğüs germiştir” denildi.

KİLİSEDE KARGAŞA ÇIKARMAK İSTİYORLAR

Vatikan Basın Bürosu Sorumlusu ve Sözcüsü Peder Federico Lombardi ise Vatikan Radyosu’na yaptığı açıklamada, Papa’nın görevi bırakmasının ardından Katolik Kilisesi’nin büyük bir acı yaşadığını belirtti. Bu durumu fırsat bilen ve yönünü şaşırmış fikirli insanların olduğu mesajını veren Peder Lombardi, “Modası geçmiş iddialarda bulunup, iftiralar savurarak, Kilise ve Kilise Yönetimi’ni sarsmak ve kargaşa ortamı yaratmaya çalışıyorlar” dedi. Lombardi, bu şekilde Kardinaller Koleji üzerinde, kabul edilemez bir baskı ortamı yaratıldığını ifade etti.



Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/papa-bu-dunya-bastan-cikmis/dunya/dunyadetay/23.02.2013/1672582/default.htm



Etiketler: İtalya , 28 Şubat , Vatikan , Katolik , Papa , Katolik Kilisesi , Paskalya , gay