BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel saat 22.27'de, tedavi gördüğü Başkent Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Vefat haberinin ardından Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hastaneye geldi.

1927 yılında doğan Nazmiye Demirel,  Süleyman Demirel ile 12 Mart 1948'den beri evliydi. Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu. 

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in, kandaki oksijen azalması ve ardından kalp durması sonucunda saat 22.27 itibarıyla yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nazmiye Demirel'in doktoru Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, yaptığı açıklamada, Nazmiye Demirel'i 4 Aralık 2010'da alzaymır hastalığı ve sıvı elektrolit dengesizliği nedeniyle Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne kabul ettiklerini ve o zamandan beri tedavisinin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Müderrisoğlu, "Ancak bugün akşam üzeri gelişen kandaki oksijen azalması ve bilahare de kalp durması sonucunda, tüm müdahalelerin yapılmasına rağmen saat 22.27 itibarıyla hastamızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in az önce hastaneye geldiğini dile getiren Müderrisoğlu, "Eşlerini ziyaret ettiler. Şimdi içeride çok kısa dinleniyorlar" dedi.

Müderrisoğlu, "Süleyman Demirel'in durumunun" sorulması üzerine de şu anda çok üzgün olduğunu ancak metanetini muhafaza ettiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Nazmiye Demirel'in hastalığıyla ilgili bir soru üzerine Müderrisoğlu, "Çok uzun zamandır bu hastalık nedeniyle takip edilmekteydi hastamız, ne yazık ki kaybettik" ifadesini kullandı.

1.5 - 2 AY ÖNCE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Müderrisoğlu, "Süleyman Demirel eşiyle en son ne zaman bir araya gelmişti" yönündeki soru üzerine de "Sayın Demirel'in de birtakım rahatsızlıkları vardı. O nedenle sanıyorum 1,5-2 ay kadar önce yüz yüze görüşmüşlerdi" diye konuştu.