Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!
Elektrikte kaçak kullananın faturasını ödeyen namuslu vatandaşa bir kazık da “akıllı sayaç”lardan geldi. Yeni takılan ve faturayı kabartan sözde akıllı sayaçların ücretini de vatandaştan alıyorlar

Vatandaş elektrikte faturalara eklenen kayıp kaçak kazığının ardından bir de akıllı sayaç vurgunu yedi.Karaman ili Yunuskent Mahallesi sakinlerinin elektrik faturalarının MEDAŞ’ın eskileri yeni akıllı sayaçlarla değiştirmesinin ardından birden kabardığı iddiasında bulunuldu. 
 
İki Katı Oldu
 
Yunuskent Mahalle Muhtarı: akıllı sayaçlardan sonra elektrik faturalarının kabardığını belirterek, “Akıllı sayaçların faturasını da siz ödeyeceksiniz dediler. Akıllı sayaçlar geldikten sonra faturalar iki katına çıkmaya başladı. Akıllı sayaçların ücretini de bizden alıyorlar. Sayaç takma parası olarak 19 lira 70 kuruş aldılar. Eski sayaçlarımızı da bize bırakmadılar” dedi. 

Eskiler Hurdaya
 
Ongunhaber'e konuşan Muhtar: Eski sayaçları istediklerini ancak hurdaya satıldıkları yanıtını aldıklarını belirtti. Muhtar, şunları söyledi: 
“Sayaçların 10 yıllık ömürleri dolduğu için değiştirildiğini söylüyorlar. Deprem konutları yapılırken bu sayaçlar takılmış. Bundan konutlarda oturanların bilgisi de yok. Açın kullanın dediler. Elektrik Mühendisleri Odası’ndan da izin belgelerini biz ücret ödeyerek aldık. Şimdi de siz düşük elektrik kullanıyordunuz bu nedenle değiştirdik dediler. Bunu yaparken de bizlere hiçbir bilgi verilmedi. Bütün herkes şikayetçi. Yeni kullandığımız akıllı sayaçlar hakkında da bilgi vermiyorlar. Biz bunu hangi saatlerde nasıl kullanırız, bunların bilgisi bizlere verilmiyor.”