İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!





Erbil'e gitmek üzere yola çıkan konsolosluk görevlilerini taşıyan dört araçlık konvoya bugün saat 10.00 sularında bombalı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre yol kenarına döşenen bomba, konsolosluk konvoyunun geçişi sırasında patlatıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Musul Emniyet güçleri, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Emniyet güçlerinin, saldırganları bulmak için çalışma başlattığı bildirildi.

PARÇA TESİRLİ BOMBA
Musul Türk Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın aracına düzenlenen saldırıda parça tesirli, etkisi yüksek, uzaktan kumandalı bombanın kullanıldığı bildirildi.
AA muhabirinin, Musul'dan Erbil'e gitmek isteyen başkonsolosluk konvoyuna, bugün saat 10.07'de düzenlenen bombalı saldrıya ilişkin Musul Emniyet kaynaklarından aldığı bilgilere göre, üç araçtan oluşan konvoy, başkonsolosluk binasından ayrıldıktan 5 kilometre sonra, şehir merkezinde yolun kenarına yerleştirilen parça tesirli bombalar uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıdan sonra Iraklı polisler ve korumalar, ikinci bir saldırıyı engellemek için havaya ateş açtılar.
Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da içinde yer aldığı zırhlı araçlar, patlamanın etkisiyle büyük hasar gördü. Bazı araçların delik deşik olması dikkat çekti.

Olay yerine gelip, incelemelerde bulunan Musul emniyet güçleri, saldırıda etkisi yüksek, parça tesirli, yol kenarına döşenmiş, uzaktan kumandalı bir bomba kullanıldığını tespit etti. Yolda o esnada başka konvoy olmadığı için Türk Başkonsolosluğu'nun hedef olabileceği ifade edildi. Ancak buna dair elde bir kanıt olmadığı kaydedildi.

Önden giden araç korudu
Bombaların, Irak plakalı bir aracın, konvoyu geçmek isterken patlatıldığı öğrenildi. Öne geçtiği için daha çok bombaların hedefinde olan araç, tanınmaz hale geldi. Emniyet güçleri, bu aracın, konvoydakilerin daha fazla zarar görmesini engellediğini belirtti.