Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!
KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan hakkında açılan dava ile Karayılan'ın 'sabıkasız' çıktığı öğrenilirken, Önder Aytaç’ın gazeteci Nedim Şener hakkındaki şikayetine ise “düşünce özgürlüğü” kapsamında olduğu belirtilerek Şener hakkında  “takipsizlik” kararı verildi.



7 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonunda Karayılan hakkında hakaret ve tehdit iddiasından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Davanın iddianamesinde, Aytaç’ın delil olarak savcılığa sunduğu ve Karayılan tarafından atıldığı belirtilen tweette, “Biriniz Cemaatin köpeği, bir diğeriniz ise AKP’nin köpeğidir. Fark yok yani. Her ikinizde para karşılığında kişiliğini satan sürüngenlerdensiniz. Kürt düşmanı ve yeşil derin devletin elemanı” denilerek hakaret edildiği belirtildi. Yine attığı bir başka tweette ise Karayılan’ın, “Aytaç’ın Ankara’daki ev adresini” açıkca vererek, “bütün yurtsever ve ilerici devrimcilere çağrı!!! bu @secandvirus denilen vicdansız iti kendi insiyatifinizle cezalandırın. Bu aşağılık it ölümle cezalandırılmayı hak ediyor” diyerek tehditte bulunduğu kaydedildi.

KARAYILAN "SABIKASIZ VE ARANMAKTA"
İddianamede, adresi Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi Konakköy olarak belirtilen Karayılan’ın,“sabıkasız ve aranmakta olduğu” belirtildi.

NEDİM ŞENER'E TAKİPSİZLİK
Savcılık, Aytaç’ın şikayetçi olduğu diğer şüpheli Nedim Şener’in “İşte Emre Uslu’yu kaçıran iddia, “Başçalan” hesabıını Önder Aytaç ile birlikte açtı.Suriye görüşmesini yayınladı. Ali Fuat Yılmazer’in şu tweetindeki Ergenekoncu kelimesini cemaatçi ile değiştirin nasıl operasyon yaptığını görün” şeklindeki tweetinin ise “Düşünce özgürlüğü” kapsamında olduğunu ifade ederek, takipsizlik kararı verdi.