İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
Terör örgütü pkk'nın Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar eden 6 pkk'lı mahkumun Kandil'e ulaştığını öne sürdü.




Diyarbakır'ın Şanlıurfa- Elazığ çevreyolu bağlantısı üzerindeki Diyarbakır D Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan 6 pkk'lı mahkum firar etmiş, firar olayı ise 6 Mart sabahı yapılan sayımla ortaya çıkmıştı.

 
Bir radyonun canlı yayınına bağlanan terör örgütü pkk liderlerinden Karayılan'dan yeni bir iddia geldi. Karayılan cezaevinden firar eden altı tutuklu için "Altısı da sapasağlam bir şekilde özgürlük alanlarına ulaştılar" dedi.


5 METRELİK DUVARI YATAK ÇARŞAFLARIYLA AŞMIŞLARDI
'Yüksek güvenlikli' cezaevinden firar eden mahkumların bitişik 2 koğuşta kaldığı ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları ortaya çıkmıştı. Mahkumların gece görüş mesafesinin daha düşük olduğu yağışlı havayı seçtiği belirtilmişti.

ŞAYAN-I TAKDİR TAVIRLARLA C.T.E. NİN GÜVENİLİRLİĞİ VE KALİTESİNİN ORTAYA ÇIKTIĞINI BELİRTEN VATANDAŞLAR CEZA TEVKİFEVLERİ TEŞKİLATI VE YÖNETİCİLERİNİ ALKIŞLADIKLARINI İFADE ETTİLER.