Şaibeli bir helikopter kazası sonucu vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 7'nci yılında kabri başında anılacak.





Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 7'nci yılında "anma ve anlama" günü ile ilgili program hakkında bilgi verdi.



Yazıcıoğlu'nun 7 yıl önce vefat ettiğini aktaran Kayalıoğlu, acısının hiç dinmediğini dile getirdi.BBP Genel Başkan Yardımcısı, "Bize düşen O'nun yolunda gitmek, O'nun davasına sahip çıkmak, O'nun ülkü ve ideallerini gerçekleştirmektir. Yalnızlaştırılmaya çalışsak da şehadet sürecini takip etmek, ona ve davasına sadakat göstermektir. Tıpkı onun gibi, haksız bir davada kalabalıklarla yürümek yerine, haklı bir davada tek yürümektir. Bir ölür bin diriliriz diyebilmektir." ifadelerini kullandı.

"25 Mart saat 10.30'da, Tacettin Sultan Dergahı'nda, Muhsin Başkanımızın kabri başında, anma ve anlama programı gerçekleştirilecektir." diyen Kayalıoğlu, tüm sevenlerini anma programına davet etti.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN VEFATI

Kahramanmaraş mitinginin ardından Yozgat Yerköy mitingi için havalanan Yazıcıoğlu'nun helikopteri, 25 Mart 2009'da saat 15.03'te düştü. Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazı, Keş Dağı yakınlarındaki "Kanlı Çukur" mevkisinde bulundu.

Otopsi raporu sonucu iç kanama geçirmesi sonucu öldüğü tespit edilen Yazıcıoğlu'nun cenazesine 48 saat sonra ulaşıldı.

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.

1968 senesinde Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı; üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde vazife yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu. 1978 senesinde etkinliğe geride bıraktığımız Ülkücü Gençlik Derneği'nin de kurucu Genel Başkanı oldu. Bu devrede yaşanan Bahçelievler ve Kahramanmaraş katliamlarıyla suçlandı ama yargı doğrulusunda suçsuz bulundu ve serbest bırakıldı. 1980 ardından oluşturular yargılamalarda da beş senesi hücrede olmak suretiyle yedi buçuk sene hapishanede yattı ve yargı doğrulusunda suçsuz bulundu ve beraat etti.

Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

1992 yılı Temmuz ayında, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için” bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı...