81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
FETÖ’ye ait veya bu örgütle ilişkili yayınevlerinde basılan kitapların toplatılması ve imhası yönünde Eylül ayı başında Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı üzerine tüm okullarda harekete geçildi.





Yayınevlerinin listesine göre kitaplar tek tek ayrıştırıldı. 29 yayınevinden basılan kitaplar toplatılırken, 15 dergi de imha edilecekler listesinde yer aldı. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü’nün ‘Başarının Önündeki Engeller ve Çözüm Yolları’ başlıklı kitabının FETÖ’nün ‘Işık Yayınevi’nde yayımlanmış olması tartışmaları da beraberinde getirdi.




MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA HASSAS GÖREVDE 
Milli Eğitim Bakanlığı, eylül ayı başında tüm okullarda ders kitapları, yardımcı kaynak kitaplarla, okul ve sınıf kütüphanelerindeki öykü, roman gibi kitapların FETÖ bağlantılı yayınevlerinde basıldığından dolayı toplatılmasını istedi. Bununla birlikte yayınevlerinin listesine göre kitaplar tek tek ayrıştırıldı. 29 yayınevinden basılmış öykü, hikaye, roman gibi okul ve sınıf kütüphanelerindeki kitaplar da toplatıldı. Tüm bunlar yaşanırken MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun yazdığı ‘Başarının Önündeki Engeller ve Çözüm Yolları’ başlıklı kitabı FETÖ’nun ‘Işık Yayınevi’nden yayınlandığı ortaya çıktı. 

 
GENEL MÜDÜRÜN KİTABI FETÖ YAYINEVİNDE YAYINLANDI 
FETÖ’yle mücadele kapsamında 29 yayınevinde basılan kitaplar toplatılmaya başlanırken, 15 dergi ise imha edilecekler listesinde yer aldı. Kitapların toplatılmasıyla birlikte birçok öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına eksik kitapla başladı. Ancak Milli eğitim Bakanlığı’nın İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun yazdığı ‘Başarının Önündeki Engeller ve Çözüm Yolları’ başlıklı kitabı FETÖ’nun has adamlarının kitaplarının yayınlandığı ‘Işık Yayınevi’nden yayınlandığı ortaya çıktı. Bu da tepkileri beraberinde getirdi.


 
KİTAP KALKTI AMA KOLTUK HÂLÂ DURUYOR 
17-25 Aralıktan önce basılan ‘Başarının Önündeki Engeller ve Çözüm Yolları’ başlıklı kitap Işık Yayınevinde yayınlandıktan sonra FETÖ’yle mücadele kapsamında kitap yayından kaldırıldı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü’nün FETÖ’yle ilişkisi olup, olmadığı halen bilinmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın İnsan Kaynakları gibi hassas bir kademesinde görev yapan Hamza Aydoğdu’nun kitapları son olarak farklı internet sitelerinde ‘Işık Yayınları’ olarak satılıyordu, oralardan da kaldırıldı. Kitaplar yayından kalkmasına rağmen, genel müdürün mevkiini halen koruması dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Millî Gazete