Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
Fethullah Gülen’in İmralı görüşmeleri ile ilgili söylediği ‘Sulh için el de öpülür etek de’ açıklaması MHP’yi çok kızdırdı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kimsenin MHP’den el-etek öpmemesi gerektiğini ifade ederek, MHP'yi BDP ile aynı kefeye koymanın en hafif tabirle kötü niyetin ve ahlaksızlığın işareti olduğunu söyledi ve kimse MHP'den el etek öpmesini beklememeli dedi.          
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, İmralı'daki görüşmeler konusunda partisine yönelik eleştiriler yapılan eleştirilere sert çıktı. MHP'nin, bölücülerin taleplerine karşılık milletin egemenlik haklarını savunduğunu ileri süren Yalçın, bir AKP Grup Başkanvekili'nin 'klinik zihniyet' diyerek partisine dil uzattığını ifade ederek, “Asıl klinik vaka, asıl hastalıklı zihniyet AKP'nin işbirlikçi ve teslimiyetçi tutumudur'' iddiasında bulundu.

AKP'nin terör konusunda açılımla ihanet tablosuna ulaştığını ileri süren Semih Yalçın, "MHP'nin böyle bir tabloda yer alması eşyanın tabiatına aykırıdır. Hem MHP'yi çözümün önünü tıkamakla suçlamak hem de BDP ile aynı kefeye koymak en hafif tabirle kötü niyetin ve ahlaksızlığın işaretidir. Altını çizerek vurguluyoruz, ‘BDP, Sayın Başbakan’ın görüşüldüğünü açıkladığı bölücü başını lider olarak gören mazbatalı teröristlerin partisidir’ AKP, bu konuda da halkın gözünü boyamaktadır. AKP, sözüm ona teröre çözüm adına teröristlerin başıyla masaya oturduğuna göre, BDP’nin taleplerini yerine getirmiş olmaktadır” diye konuştu.

Semih Yalçın, AKP'nin BDP'nin taleplerini yerine getirdiğini ileri sürerek, kendilerine bu konuda eleştiriler yönelten köşe yazarlarına de tepki gösterdi. Semih Yalçın, ''Kimse MHP'den el etek öpmesini ve eli kanlı teröristlere taviz vermesini beklememelidir'' ifadelerini kullandı.