MHP'nin sır gibi sakladığı Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin kararlarının alınış süreci ve gerekçelerinin detaylarına ulaştık.






Çağrı heyeti; 15 Mayıs'ta yapılmasına karar verdikleri kurultay için, MHP'nin tüm delegelerine kurultay tarihini içeren davetiye gönderdi. Genel Merkez bunun üzerine 60 ayrı yerde tedbir davası açılmasını sağladı. Bunlardan ikisini Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, Gemerek İlçe Başkanı Erdal Genç açtı.




FETÖ MEDYASI VE PARTİ İÇİ MUHALEFET ŞOKTA! 
Delegeler dava dilekçelerinde, kurultay kararının Yargıtay'da kesinleşmeden uygulanamayacağını ama kendilerine 15 Mayıs tarihli davetiye geldiğini anlattılar. Delegeler, hukuken geçerli olmayan bir kurultayda oy kullanmak zorunda olmalarının seçme ve seçilme hakkının ihlali olduğunu, verecekleri oyların siyasi haklarını kullanmakta oldukları partilerinin geleceğini yakından ilgilendirdiğini anlattılar.
 
 
Tedbir kararlarını veren mahkemeler, Türk Medeni Kanunu'nun 25. maddesindeki, "bu davaların kişinin yerleşim yerinde açılabileceği" hükmüne dayanarak davaya bakmaya yetkili olduklarını belirlediler.



İLKESİZ VE OMURGASIZLAR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ankara 12. Sulh Hukuk mahkemesinin kayyum kararına ihtiyati tedbir kararı çıkarılmasına hükmeden Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk mahkemelerinin kararı üzerinden MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Cumhuriyet gazetesine sert çıktı. Yalçın, "Cumhuriyet gazetesi; hem paralel yapının tetikçiliğine hem de bu yapının mali ve manevi desteğinde MHP'ye operasyon planlayan çevrelerin yandaşlığına soyunmuştur" dedi.

TÜRKÇÜ-TÛRANCI ADAYLAR BİLE PARALELE GÖZ KIRPIYOR
MHP'de iptal edilen işgal kongresi sürecinde pkk terör örgütü'nün avrupa kolu ile görüşme hatasını yapan bazı Türkçü Akademisyen Adayları bu sefer de FETÖ'nün kapanmaya başlayan yayın organlarına demeç veriyorlar.




FETÖ'cü Basının korumaya Aldığı  Aday Sayısı Zannedildiğinden Fazla...



Okyanus Ötesinden Aldığı Talimatlarla Hareket Eden FETÖ'cü Medya Sözde Tek Bir MHP Genel Başkan Adayını Destekler Görünüp Kamuoyunu Şaşırtmayı ve Böylece Ülkücüleri Yanlış Yönlendirmeyi Planlıyor,Bizden Söylemesi FETÖ Birden Fazla Adayın Arkasında....Atlantik Ötesi O Şekilde Planladı....

ARŞİVDEN BİR HABER VE BİR ADAY...
Hiç Bir Şekilde Yorum yapmadan Ülke Çapı Bir Gazetede Yayınlanan Bir Haberi Yeniden Arşivlerimizin Arasından Çıkarıp Gazetede Yayınlanan Belgesi İle Birlikte Sunacağız ve Altına Gazetenin Yayın Linkini de Vereceğiz,Takidr Okuyucunun...

YENİ SÖZ GAZETESİ- TARİH: 25 Mayıs 2015 Pazartesi - 11:51

MHP'Lİ ÖZDAĞ PKK İLE PAZARLIK YAPMIŞ!

MHP'li Özdağ PKK ile pazarlık yapmış!


MHP'Lİ ÖZDAĞ PKK İLE PAZARLIK YAPMIŞ!

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gaziantep Milletvekili Adayı Prof. Ümit Özdağ'ın PKK ile federasyon pazarlığı yaptığını kanıt eden belgelere Yeni Söz gazetesi ulaştı. Özdağ bu konuda ortaya atılan iddiaları daha önce reddetmişti.

ANKARA'DAKİ OFİSİNDE 2 KEZ GÖRÜŞTÜ

Gizli ibareli iki sayfalık MİT belgesine göre, Özdağ 1997'de ABD'de, 2002'de ise Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkanı olduğu sırada, Ankara'daki ofisinde bölücü örgüt temsilcileriyle iki kez görüştü. İkinci görüşmede PKK'lılar federasyon yani
özerklik dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyeceklerini dayatınca Özdağ, devletin üst düzeyinde tanıdıkları olduğunu söyleyip, konuyu onlara ileteceği garantisini veriyor.



Seçim meydanlarındaki söylemin AK Parti hükümetini PKK ile pazarlık yaptığı eleştirisi üzerine kuran MHP'de, bu belgelerin ortaya çıkmasından sonra tabanı rahatsız olacağına ve Gaziantep başta olmak üzere oylarının rengini gözden geçireceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

FEDERASYON PAZARLIĞI YAPTI

MHP'nin gerçek yüzünü ortaya koyan sarsıcı resmi belgelerde, Özdağ'ın PKK ile 1997'deki ABD buluşmasına göndermeler yapılmakla birlikte, PKK temsilcilerini ofisinde ağırladığı ve federasyon pazarlığı yaptığı 2002 görüşmesi bütün ayrıntısıyla anlatılıyor. 4 Mart 2003'te MİT Müsteşarlığı'ndan Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve MGK Genel Sekreterliği'ne "kişiye özel, ivedi" üst-notuyla gönderilen yazıda, Özdağ'ın KADEK/PKK temsilcisi İrfan Güler'le kendi ofisinde görüşmesi anlatılıyor.


Belgede, Özdağ'ın 'derin devlet'in adamı olduğuna ilişkin iddialar bulunduğuna vurgu yapılıyor. Özdağ'ın, terör faaliyetlerinden hapis yatan Güler'le, hapisten çıktıktan sonra 15 Kasım 2002'de kendi ofisinde görüştüğü ve pazarlık yaptığı anlatılıyor.

GÖRÜŞME TALEBİ ÖZDAĞ'DAN

Belgelere göre, görüşme talebi Özdağ'dan geldi. Belgede bu hususla ilgili; "KADEK/PKK temsilcisinin Ekim 2002 ayı içerisinde ASAM Başkanı'nın görüşme istemesi üzerine Avrupa alanına davet edildiği ancak gelmediği, ayrıca KADEK/PKK YBK Üyesi Murat Karayılan'ın da Kuzey Irak'a davet ettiği" bilgisi aktarılıyor. Karayılan'ın Kuzey Irak'a davetine bazı işlerini gerekçe göstererek gitmeyen Özdağ, bölücü terör örgütüyle Avrupa ve Kuzey Irak'ta değil, kendi ofisinde görüşmeyi tercih ediyor.



Özdağ'ın PKK ile 1997'de ABD'de yaptığı görüşmeye ve içeriğine ilişkin de bilgi verilen resmi belgede, orada dönemin PKK temsilcileriyle görüştüğü,görüşmede 'örgütün silahları susturması, silahlı güçlerini sınır dışına çekmesi, böylece soruna tartışma ve çözüm zemini doğacağı' teminatı verdiği anlatılıyor. Terör örgütü temsilcilerinin Özdağ'a yanıtı; "Federasyon ışında bir çözüm kabul etmeyiz" şeklinde oluyor.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

MHP'nin 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nda Gaziantep Milletvekili Adayı olan Ümit Özdağ, PKK'lıların bu isteği üzerine, 'devletin üst düzeyinde tanıdığı dostları olduğunu, konuyu onlarla görüşeceğini, bu tür görüşmelerin devam etmesini istediği' yanıtını veriyor. Özdağ, PKK'lılardan görüşmenin gizli kalmasını özellikle istiyor. Belgede, Özdağ-PKK görüşmesine, örgütün devletle irtibatı sağlamada yararlandığı Diyarbakırlı işadamı Mehmet Mehmetoğlu'nun aracılıkettiği vurgulanıyor

HABERİN LİNKİ: www.yenisoz.com.tr/mhp-li-ozdag-pkk-ile-pazarlik-yapmis-haber-383