İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Binlerce kişinin yüzünü güldürecek düzenleme yolda. Meclis'e sunulan yasa tasarısı, disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden kamuya dönüşü için kolaylık sağlayacak.



Düzenleme, 28 Şubat kararları sebebiyle işten atılan kamu görevlilerini de kapsıyor.
Devlet Memurları Kanunu ve bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan tasarı, Meclis'e sunuldu. 9 maddeden oluşan tasarının en önemli düzenlemelerinden birini, 28 Şubat 1997 tarihinden sonra disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden devlet memurluğuna dönmeleri oluşturuyor. Bu kişilerin yeniden memuriyete alınmasında, her yıl bütçe ile getirilen kadro sınırına uyulmayacak. Bu durumdakilerin tamamı memuriyete geri alınacak.

HANGİ SUÇLAR KAPSAM DIŞI 
Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik gibi suçlardan doğan cezalar kapsam dışında bulunuyor. Söz konusu cezalar dışında memuriyetten çıkarılanlar, müracatları halinde, atamalarında açıktan atama kontenjan sınırlamasına tabi tutulmayacak.

DEVLETE TRANSFER DEVRİ
Özel sektör çalışanlarına, kamuda yönetici olma yolu açılıyor. Ek göstergesi şube müdürü, müdür yardımcısı, daire başkanı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcısı gibi görevlere, üniversite mezunu olan ve özel sektörde en az 5 yıl çalışmışlığı bulunanlar doğrudan atanabilecek. Bu kişilerin bir şirkette çalışması gerekmeyecek; kendi işini yapmış olması da yeterli olacak.