Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 22:22'de merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir, Manisa, Aydın,Kütahya ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın,Kütahya ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.

MANİSA'DAKİ 5,4'LÜK DEPREM İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ
Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin 8,5 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Saat 22.22'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından 22.25'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 4.4, saat 22.27'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 2.1, saat 22.28'de merkez üssü Akhisar Karaborklu olan 2.8, saat 22.34'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 3.7, saat 22.40'da merkez üssü Karaborklu olan 2.7, saat 22.41'de merkez üssü Musalar olan 2.9, saat 22.43'de merkez üssü Kırkağaç Karakurt olan 4.2, saat 22.50'de merkez üssü Akhisar Gökçeahmet olan 3.5, saat 22.57'de merkez üssü Akhisar Karaköy olan 3.7, saat 23.00'da merkez üssü Akhisar Kadıdağı olan 3.4, saat 23.03'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 2.5, saat 23.14'de merkez üssü Akhisar Karaborklu olan 3.3 şiddetinde, saat 23. 15'de merkez üssü Kırkağaç İlyaslar olan 3.0 ve saat 23.20'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 3.7 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

KRİZ MASASI KURULDU

Akhisar kaymakamı Sabit Kaya, CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Belediye başkanı Besim Dutlulu ile birlikte Akhisar öğretmenevi bahçesindeki çamlı köşk'te kriz masası oluşturuldu. Şimdiye kadar Akhisar'a Selçikli Mahallesinde,Musalar mahallesinde ikişer eski toplam dört adet kerpiç ev yıkıldı, Gördes'in Karayağcı Mahallesi’nde de bir metruk evin yıkıldığı bilgisi alındı. Depremde panik sebebiyle yaralanan 3 kişi ve panik atak sorunu yaşayan iki kişinin ayakta tedavi edildiği bildirildi.

Merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi Musalar Mahallesi olan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.7 olmak üzere 49 sarsıntı daha meydana geldi. Meydana gelen sarsıntılardan 5'inin büyüklüğü 4 şiddetinin üzerinde yer alırken kısa aralıklarla meydana gelen bazıları şiddetli sarsıntılar nedeniyle vatandaşların tedirginliği devam ediyor,vatandaşlar evlerine girmeye korkuyor.

Geceyi evinde geçirmek istemeyen vatandaşlar sokaklarda ve parklarda ateş yakıp çadır kurdu.

Bölgede evinde yatağa bağlı olarak yaşayan Gülsüm Uçar, deprem sonrası evinde oluşan çatlaklar nedeniyle itfaiye ve acil servis ekipleri tarafından huzurevine yerleştirildi.

Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait 2 arama ve kurtarma aracı köpek arama timi ve 12 personelin daha Akhisar'a gönderildiği ve Türk Kızılay afet ekibinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merkez üssü Musalar köyü olan 5,6 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, "Yıkılmış bina haberi gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz." dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Dutlulu, uzun süren depremin ilçe halkını korkuttuğunu, sarsıntının ardından vatandaşların sokağa çıktığını anlattı.Depremin ardından artçı sarsıntıların da yaşandığını belirten Dutlulu, "Şu an şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz. Şehir içinde şu anda yaralı bilgisi yok. Halkımız sokakta, hasar gözükmüyor. Ama bilgiler şu an çok yüzeysel." diye konuştu. Manisa Valisi Ahmet Deniz yaptığı açıklamada "birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok" dedi.
AFAD Manisa'da meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. AFAD, "Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanları ve bilim adamları tarafından yapılan açıklamalarda ilk deprem ile takip eden depremlerin aynı fay hattı üzerinden gerçekleşmediği üzerinde duruluyor.Uzmanlar  bu gelişmelerin olumsuz anlam teşkil ettiğini ifade ederken gerçekleşen en büyük depremin bu olmayabileceğinin altı özellikle çizilerek en yüksek seviyede dikkat ve önlem önerildi.

NTV canlı yayınına bağlanan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin analizi için daha fazla veri gerektiğini söylerken "25-30 km uzunluğunda bir hat harekete geçmiş olabilir. Yine de daha büyük bir deprem olacağını zannetmiyorum. Bu bölgeyi büyük bir deprem oluşturabilecek bir bölge olarak düşünmüyoruz. Burada 5,1'lik bir deprem olmuştur. Bunun arkasından da 4, 4,5 gibi sarsıntılar olacaktır. Bunun ardından sarsıntılar birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir" dedi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu ise, "Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu bölge içerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5, 6'ya giden depremler olabilir" ifadelerini kullandı.

DEPREM SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ