LYS soru ve cevapları.LYS soru ve cevapları trt.TRT LYS soru ve çözümleri veriyor.LYS maratonu bitti.LYS maratonunda soru ve çözümler takibi başladı.İşte LYS soruları ve cevapları sizlerle.

Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) saat 10.00'da başladı.
 
Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 332 bin 284 aday başvurdu. Tek oturumda yapılan sınav 135 dakika sürecek.
 
LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alıyor. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.
 
Öğrenciler ayrı soru kitapçıklarındaki testler için tek cevap kağıdı kullanacak.
 
Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.
 
Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.
 
Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa salondan çıkmaları yasak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan ayrılan aday, sınava devam edemeyecek.
 
 
 
LYS Soru Ve Cevapları veriliyor.LYS Soru Ve Cevapları sitemizde.LYS Soru Ve Cevapları trt canlı izle.LYS Soru Ve Cevapları trt ekranında.LYS Soru Ve Cevapları sizlerle buluşuyor.
 
Fen Bilimleri Sınavı (LYS -2), 22 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri bulunacak, adaylara toplam 90 soru yöneltilecek.  Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3), 23 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı, coğrafya-1 testleri yer alacak ve adaylara 80 soru sorulacak.  
 
Sınav soruları cevapları.
 
TRT Okul'dan yayınlanacak.  
 
 


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/lys-sorulari-ve-cevaplari-lys/gundem/detay/1726694/default.htm



Etiketler: Türkiye , TRT , biyoloji , LYS , saat , Haziran , Elle , olursa , Türkiye'de , Edebiyatı , Gerekli