81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
İzmir'deki Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait tesisi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı bir derneğe usülsüz şekilde kullandırttıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, bir merkez valisi ile 5 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla, "POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM) usulsüz kiralandığı ve örgüte haksız kazanç sağlandığı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.
İzmir Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'deki operasyonlarında merkez valisi Ahmet Pek, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile 4 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.
İzmir'deki yürütülen soruşturmayla bağlantısı saptanan merkez valisi Ahmet Pek'in, İstanbul'da tutuklu yargılandığı FETÖ/PDY davasında tahliye edilmesi, ayrıca yine olayla bağlantılı eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal'ın da yurt dışına çıkma hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine operasyonun başlatıldığı öğrenildi.

Sadece POLSAN Değil, Dinleme,TibNOT ve Kaset Şantajları ve UKRAYNA Üzerinden İsrail Bağlantıları da Gündemde Olacak...
 

FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasında üst seviye isimlerden biri olduğu iddia edilen Pek'in, emniyet içerisindeki daire başkanları ve emniyet müdürlerinin atanmasında rol oynadığı, ülkeyi dizayn etmek için kumpas planları hazırlayan grup içerisinde yer aldığı öne sürüldü.
İZDİM'e yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, başka bir suçtan da bir süre önce tahliye edilen merkez valisi Ahmet Pek, bir kez daha gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sev edilen Ahmet Pek, yanı sıra, geçen salı günü görevden alınan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanı Hüseyin Başel, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Feridun Taşçı, Hüseyin Pulur ve Mustafa Çankal tutuklandı.








AHMET PEK KİMDİR
FETÖ'cü polislerden Ahmet Pek'in polis Akademisinden mezun olduktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde ilk görevine 1983'ten önce başladı.
1983-1985 yılları arasında İtalya’nın Napoli Başkonsolosluğunda güvenlik ataşesi olarak görevlendirildi. Yurtdışı görevi dönüşünde 1985-1988 yılları arasında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde çalıştı. 1988 -1993 yılları arasında Polis Kolejinde Şube Müdür Vekilliği görevini yürüttü. 1993 -1995 yılları arasında Niğde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Asayiş Şube Müdürü olarak görev aldı. 1995–2001 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sırasıyla; Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerini gerçekleştirdi.


2001 yılında 1 yıl süreyle Ağrı İl Emniyet Müdür Vekilliği görevini yürüttü. 2002–2003 yılları arasında Yozgat Polis Okulu Müdürlüğü yaptı. 2003 -2005 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı, 2005–2011 yılları arasında ise Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 21 Şubat 2011 tarihinde Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yaptığı bu süreçte, dünyanın birçok ülkesinde konferans, seminer ve toplantılara katıldı. hükümetlerin içine sızan kötebek bürokratların telkin ve abartılı reklamları sonucunda,çalıştığı dönem içerisinde çok sayıda maaş taltifi ve takdirname ile ödüllendirildi.
16.02.2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile merkeze alındı.


"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında geçen Şubat ayında tutuklanan Pek, aynı soruşturma kapsamında bir süre önce tahliye edilmişti.
"POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM), örgüte haksız kazanç sağlanarak amacıyla usulsüz kiralandığı" iddiaları üzerine 31 Mart'ta operasyon başlatılmış, eski POLSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.


"FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olmak, örgütsel faaliyet yürütmek, terör örgütünün liderini övmek ve propagandasını yapmak, 17-25 Aralık darbe girişimini desteklemek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyet yürütmek, delilleri karartmak, usulsüzlük yapmak" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen zanlılardan, Oğuz Karakuş'un da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.


Merkez valisi Ahmet Pek'in Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde binanın değerinin altında ve usulüne aykırı İZDİM'e kiralandığı, derneğin FETÖ'nün uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir kurumu olduğu, geniş kesimlere hitap ederek hoşgörü vurgusu altında sempati topladığı ve böylelikle örgütün faaliyetlerini perdelediği, merkezde alenen örgüt propagandası yapıldığı, binanın mesken gibi gösterilerek otel olarak işletildiği, Meryem Ana Evi ve Selçuk ilçesini ziyaretine gelen ABD'den üst düzey kişiler ve yakınlarının burada konaklatıldığı ileri sürülmüştü.


ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

Sorguları tamamlanan Merkez Valisi Ahmet Pek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda emniyet müdürü akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.