Mustafa Kaplan'ın istifasının ardından gözler Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nin (KOSGEB) icraatları ve Paralel, KOSGEB İl Müdürlerine çevrildi.




Paralel yapıya yakın işyerlerine kredi ayrımcılığı yapmış olduğu iddialarıyla gündeme gelen KOSGEB'le ilgili Başbakanlık emriyle geniş etraflı soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğu, Kaplan'ın da görevden alınmadan evvel istifa ettiği söyleniyor . 


KREDİLER MERCEK ALTINDA 
81 vilayette müdürlükleri mevcut bulunan KOSGEB'in 500 milyon liralık bir bütçesi bulunuyor. Bin 500 dolayında çalışanların çalıştığı KOSGEB'in kullandırdığı kredilerin ve hibe desteklerin kime gittiği bir bir inceleniyor. 

6.5 YIL GÖREVDE KALDI 
6.5 sene görevde kalan Mustafa Kaplan'dan boşalan göreve Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt'un getirileceği söyleniyor . Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a istifasını sunan Kaplan'ın yakın çevresine, neden olarak "Kan değişimine gitmek, kurumun önünü açmak" dediği belirtiliyor. Kaplan, KOSGEB internet sitesindeki mesajında da bu tür görevlerin bir bayrak yarışı olduğunu belirtti . 

HİBELER KİME GİTTİ?
Türkiye ekonomisini hedef alan 17 Aralık operasyonunun ardından paralel yapının güven , yargı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK gibi KOSGEB'de de örgütlendiği ortaya çıkmıştı. Operasyon ertesi gercekleşen görevden almaların perde arkasında paralel yapıya yakın şirketlere milyonlarca lirayı bulan teşviklerin verildiği ortaya çıkmıştı. Bazı kuruluşların KOSGEB'e düzmece fatura vererek hibe desteklerinden yararlandıkları iddiaları gündeme gelmişti. Bu zamanda üç genel müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 30'a yakın isim görevden alınmıştı.

KOSGEB'E AİT MİNİK BİR YOLSUZLUK BELGESİ (DAHA ÇOK VAR...)
Aşağıdaki Belgelerde Görüen ve KOSGEB’e sunulan anketin çalıntı olduğunu ortaya çıktı. Medya kuruluşunun kendisinin yaptırdığını iddia ettiği anketin 2006 yılında Eskişehir’de yapıldığı ortaya çıkarıldı. Söz konusu anketin aslında Eskişehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Erkan Yüksel’in 2006 yılında yaptığı araştırma-makale olduğu görüldü.
Söz konusu medya kuruluşu, Prof.Dr. Yüksel’e ait bu saha çalışmasında sadece” Eskişehir” yazılan yerleri “Gaziantep” şeklinde değiştirildi. Kopyala- yapıştır yöntemiyle hiçbir kelimesi ve rakamı değiştirilmeden “Gaziantep Geneli Okuyucu Eğilimleri Pazar Araştırması” anketi olarak KOSGEB’e sunuldu ve bu anket için 8 bin lira destek aldı.


BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!