Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini köpek kulübesine yazan karikatür Almanya'da okul kitaplarına basılması büyük tepki çekti.




Almanya'da yaşayan Türkler, Erdoğan'a yönelik hakaret içiren karikatürün ders kitabından çıkarılmasını istedi. Friedrichshafen Kentinde yer alan Gymnasium (Lise) okulunda bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini köpek kulübesine yazan karikatür büyük tepki çekti.

OKUL KİTABINDA YER ALDI 

Konu hakkında bir açıklama yapan bölgenin köklü Türk spor kulüplerinden Dostlukspor'un başkanı Nuri Ay, böyle bir kitabın okullarda eğitim veremeyeceğini belirterek, 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının ismini köpek kulübesine üstüne adının yazılması gibi bir karikatürün okul kitabında yer alması çok anormal bir durumdur. Bu karikatür gazete veya dergilerde yer alsa anlarım ancak böyle bir karikatürün okul ders kitabında yer alması tamamıyla kötü niyetli insanların işidir.,

''KURTULMAK İÇİN KAYNAK GÖSTERDİLER''

Karikatür'ün altına da: (Bu karikatür Frankfurter Algemain) gazetesinden alınmıştır şeklinde bir ibare yazarak herhangi bir sorun çıktığında; (Bakın biz bu karikatürü kendimiz çizmedik, Frankfurter Algemain gazetesi çizdi biz de oradan aldık) diyerek suçu üzerlerinden atmaya çalışacaklardır.

ÜLKEMİZİN CUMHURBAŞKANINA YAPILMIŞ BİR AŞAĞILAMA DENEMESİDİR

İster Erdoğan'ı destekleyelim ister desteklemeyelim bu ülkemiz Cumhurbaşkanlığı makamına yapılmış büyük bir aşağılama denemesidir. Bunu şiddetle kınıyor ve bir an önce okul kitaplarından ülkelerin kendi aralarındaki politik sorunlarla ilgili nefretlerinin çıkarılmasını istiyorum. Genç beyinleri zehirlemek ve birbirlerine düşman etmek bir ülkenin eğitim sistemi olamaz buna karşıyız' dedi.

Nuri Ay, 'Kitapta güya entegrasyonla ilgili araştırmaların yayımlandığı anlatılmaya çalışıldığını, ancak derinlemesine incelediğinizde aslında amacın entegrasyon değil sadece oyalama olduğu da belirgin bir şekilde göze çarpıyor' şeklinde açılamalarda bulundu. 

AVRUPA VE ALMANYA MEDYASI DAHA ÖNCE DE ERDOĞAN'I HEDEF ALAN KARALAMA KAMPANYALARI BAŞLATMIŞTI, İŞTE BUNLARDAN BAZILARI...

1- GEÇTİĞİMİZ YIL GEZİ OLAYLARINI KIŞKIRTARAK HABERLEŞTİREN AVRUPA VE ALMAN BASINININ MANŞETLERİ

Taksim Gezi Parkı'ndaki düzenlemeleri bahane ederek meydanları savaş alanına çeviren marjinal gruplara destek veren yabancı basın ve yayın kuruluşlarının yaşanan bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakarete varan ithamları dikkat çekti. Almanya'da yayınlanan bulvar gazetesi Bild Başbakan için “Beton kafalı Erdoğan” ifadesini kullanırken, İngiliz The Telegraph Erdoğan'a “Aklını başına topla”, İtalyan La Repubblica “Erdoğan kaslarını gösterdi” ve Vatikan gazetesi İl Sole 24 Ore internet sayfasında “İmparatorluk rüyası gören Sultan” dedi. Yabancı basının sınır tanımayan yorumları şöyle şekillendi:


ALMAN BİLD: Alman Bild Gazetesi Başbakan için 'Beton kafalı' ifadesini kullandı. Gazete, Ertuğrul Özkök'ün Gezi olaylarıyla ilgili yorumlarına yer verdi. Bild gazetesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği ile ilgili de anket başlattı.

FOCUS ESAD'A BENZETTİ:
Alman Focus dergisinde, Türkiye uzmanı Udo Steinbach Başbakan Erdoğan'ı “beton kafalı” olmakla suçlayarak Esad'a benzer bir tavır gösterdiğini söyledi. “Erdoğan yeni Hitler mi?” sorusunu ortaya attı. 

YENİ OSMANLI KLİŞELERİ: Alman TAZ gazetesi Gezi olaylarıyla ilgili haberinde “yeni osmanlı kliseleri. Despotun estetik merağı: Gezi Parkı'nın yerine neden kışla yapmak istiyor. Basbakanın paranoyaları” diye yazdı. 

ERDOĞAN KASLARINI GÖSTERDİ: İtalyan La Repubblica gazetesi “Erdoğan, kaslarını gösterdi” yorumuna yer verdi. 

ÇILDIRMIŞ DESPOTU ANDIRIYOR: Alman Der Spiegel dergisi, Erdoğan'ın “dünyanın en büyük ekonomilerinden birinin demokratik seçilmiş başbakanını değil, çıldırmış bir despotu andırdığını” yazdı. Dergi, Erdoğan'ın konuşmasını genel olarak “korkutucu, öfke dolu ve kutuplaştırıcı” olarak betimledi.

LA STAMPA 'SULTAN'A BENZETTİ: İtalyan La Stampa internet sitesinde, “Sultan Recep Tayyip Erdoğan'dan yüz binlerce gencin protesto hareketine demir yumruk” ifadesine yer verildi. 

VATİKAN 'SULTAN' DEDİ: Vatikan'ın günlük ekonomi gazetesi İl Sole 24 Ore ise internet sayfasında “İmparatorluk rüyası gören Sultan”, “Bu kez Erdoğan aldattı” diye yazdı. 

TELEGRAPH'DAN KÜSTAH HİTAP:
İngiliz The Telegraph “Akıllı olma zamanı” başlıklı yazıda Erdoğan'a “Aklını başına topla” çağrısı yaptı.

- ALMAN DERGİSİNDEN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK KARİKATÜR

Almanya'da yayınlanan Titanic adlı karikatür dergisi aktüel sayısında o zamanın Başbakan'ı Erdoğan ile Alman neonazi terör hücresi NSU'nun hayattaki tek üyesi Beate Zschäpe'yi karı koca olarak kapağına taşımıştı. "Zschäpe'ye zoraki evlilik" başlığı atılan karikatürde "savcılık en yüksek cezayı istiyor" denilidi. 

Montajla başörtüsü giydirilen Beate Zchäpe'ye yapılan düşünce balonunda ise "ölüm bizi ayırana kadar" yazıyor.

Gündemdeki her olay üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Haçlı Basını, Soma faciasında da geleneğini sürdürdü. Alman Der Spiegel dergisi, haddini aşarak Erdoğan'a hakaret etti.


3- ALMAN MEDYASI'NDAN ERDOĞAN'A MANŞETTEN HAKARET ETTİ!

Türkiye'ye 'sömürülebilir' gözü ile bakan ve açık olarak "devlet elimizden gidiyor" naraları atamadıkları için Hükümet aleyhine tertiplenen her kalkışmaya destek olan Alman medyası, gittikçe dengesini kaybediyor. Son olarak Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesi "Cehenneme git Erdoğan" başlığını attığı bir haber yayınlayarak Pensilvanya merkezli beddua seanslarını sürdürdü. Erdoğan'ın Başbakanlık zamanında TC Başbakanı'na hakaret edebilme cür'etini gösteren Der Spiegel'in haberi tepkilere neden olmuştu.



Türkiye'deki mütareke basınının da destek olduğu Nazi kafalıların dergisi Der Spiegel, Türklerce "Cehenneme odun olacakların bedduası tutmaz" şeklinde eleştirilmişti.

İşte o haber: