Konya Cihanbeyli Damlakuyu Mahallesi'nin yaklaşık 3 kilometre ilerisindeki arazide bulunan toprak yığınının bir kısmı, yakındaki bir çiftlikte kullanılmak için kamyonla taşınıyordu.

Toprak çiftliğe döküldüğü sırada, kepçe operatörü araçların iç lastiğine sarılı çuvalı fark etti.Patlayıcıyı fark eden M.G., "Daha önce akaryakıt istasyonu yapılması planlanan yerde toprak yığını vardı. Oradaki topraktan kepçe ile bir kısım toprak yükleyip çiftliğe getirdi. Toprağı boşattığımız sırada lastiğin paketlenmiş olduğunu fark ettim. İçine baktığımızda beyaz bir madde vardı. Jandarmaya haber verdik. Patlayıcı maddeymiş." dedi.

Jandarma yaptığı incelemede kimyasal maddenin patlayıcı olduğu ve kablolarında fünye ve fitil olduğunu belirledi. Araştırmasını derinleştiren jandarma aynı bölgedeki toprak yığınından Cihanbeyli Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesise de dolgu malzemesi olarak götürüldüğü saptadı. Oradaki toprak yığınında da yapılan incelemede yine patlayıcı maddeye rastlandı.

76 kilo olduğu belirlenen patlayıcının, C-4 veya TNT tipi olduğu ve 2 yıl önce toprak yığınına gömülmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

Patlayıcı maddenin kriminal laboratuvarında incelenmesi için Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

Araştırmasını derinleştiren ekipler, bölgedeki toprak yığınından Cihanbeyli Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesise de dolgu malzemesi olarak götürüldüğünü saptadı.

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları

Bölgede incelemeler devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.