Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kırmızı bültenle aranan isimlerden olmuştu.






HSYK tarafından açığa alınan Ekrem Beyaztaş, kayıplara karışmıştı Hakkında yakalama kararı çıkartılan Erzurum Başsavcısından sabah saatlerinde haber geldi.


Ekrem Beyaztaş Suriye'ye kaçmak üzere iken Kilis'te yakalandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde devriye görevini tamamlayan sınır askerleri,dur ihtarına uymayan kişinin, kaçak yollarla Suriye'ye kaçmak üzere olan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş olduğunu belirtti.

EKREM BEYAZTAŞ KAYIPTI
15Temmuz akşamından bu yana aranan, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı, FETO kapsamında görevini sürdürmekteyken, darbe girşiminden sonra açığa alınan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan isimlerden olmuştu. 
GÖZALTINA ALINDI
Suriye'ye yasa dışı yollarla kaçmak üzere iken yakalanan gözaltına alınan kişi, İl Jandarma Komutanlığı'na götürülmesi akabinde kimliğinin  Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş olduğu açıklandı. Polislere teslim edilen savcı hakkında yargı süreci başlayacak.
KİLİS VALİLİĞİ AÇIKLADI
'14.08.2016 günü saat 23.05 sıralarında, Kilis İli Merkez İlçe Duruca Köyü Afrin Hudut Karakolu sınır hattında, Türkiye’den Suriye’ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan Ekrem Beyaztaş (Ağrı, 1970 doğumlu. Erzurum Cumhuriyet Savcısı) isimli şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır.'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan HSYK'nın açığa aldığı 67 hakim ve savcıdan 52'sı gözaltına alındı. FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'da 250 hakim ve savcı tutuklandı. 51 Hakim ve savcı firari durumda. İstanbul'da 110 hakim ve savcı için gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde ise 140 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.
140 HAKİM VE SAVCI İÇİN DE GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Adalet Sarayı ve Küçükçekmece Adliyesi'nde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.
ADANA'DA 3 CUMHURİYET SAVCISI VE 3 HAKİM
Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 3 cumhuriyet savcısı ile 3 hakim gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından dün 648 savcı ile hakimin açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilmesi üzerine Adana'da çalışma gerçekleştirildi. Adana Adliyesi'nde görevli 3 cumhuriyet savcısı ve 1 hakim ile Adana Bölge İdare Mahkemesinde görevli 2 hakim hakkında soruşturma başlatıldı.
KAYSERİ'DE 5 HAKİM VE 1 SAVCI
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından açığa alınan Bünyan hakimi B.K., Develi hakimi E.B.Y., Develi Cumhuriyet Savcısı M.Y., Kayseri hakimi M.M.B., Kayseri hakimi A.G. ile Kayseri İdari Mahkemesi Üyesi S.M.K.'nın gözaltına alındığı öğrenildi.
ANTALYA'DA 12 HAKİM VE SAVCI
Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 12 hakim ve savcı gözaltına alındı.
IĞDIR'DA 2 HAKİM VE 1 SAVCI
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Iğdır'da görevden uzaklaştırılan 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı.
SİİRT'TE 3 SAVCI VE 1 HAKİM
Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgüt/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 savcı ve 1 hakim gözaltına alındı. Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrollerinden geçirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.
ADIYAMAN'DA 3 HAKİM, 1 SAVCI
Adıyaman'da, görevden uzaklaştırılan 3 hakim, 1 savcı gözaltına alındı.
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden uzaklaştırılan hakimler Osman C., Fatih S. ve İbrahim A. ile savcı Salih Ş. bu sabah polis tarafından gözaltına alındı
ELAZIĞ'DA 7 HAKİM VE SAVCI
Elazığ'da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. 
SİNOP'TA 2 HAKİM VE 1 SAVCI
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Sinop'ta 2 hakim ve 1 savcı yakalandı.
Sinop Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürülüğü ekipleri, Gerze ve Türkeli adliyelerinde görevli 2 hakim ve 1 savcıyı gözaltına aldı.
KAHRAMANMARAŞ'TA 4 HAKİM
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta 4 hakim gözaltına alındı.
SİVAS'TA 5 HAKİM VE 3 SAVCI
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Sivas'ta görevden uzaklaştırılan 5 hakim ile 3 savcı gözaltına alındı.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 19 hakim ve savcıdan 16'sı ile 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş sınırda yakalandı

Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş sınırda yakalandı

81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş sınırda yakalandı
 
Kaynak: Ajans Haber