Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkisinde enkazına ulaşılan 'S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterdeki 4 personelin şehit olduğu bildirildi.




Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, içerisinde 4 kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan (Kocaeli) havalanan ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait S-70B Sikorsky tipi helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirtildi.
Helikopterin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı Ceyhan ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğu ifade edildi.
Kazanın nedeninin Kaza Kırım Heyeti'nin incelemesi sonucunda belirleneceği kaydedildi. Açıklamada, ayrıca şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

TSK resmi sitesinden kaybolan helikopter ile ilgili açıklama yapmıştı. İşte TSK'nın o açıklaması:

"1.   Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmıştır.

2.   Söz konusu helikopter ile 12 Ekim 2014 günü saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilmiştir.

3.   Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri arama faaliyetine havadan iştirak etmekte olup; helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde de karadan Jandarma Genel Komutanlığına ait birlikler tarafından arama faaliyeti sürdürülmektedir.

KOCAELİ VALİSİ GÜZELOĞLU
Öte yandan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe ilçesinde 12.25'te telsiz irtibatı kesilen ''S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterin enkazına ulaşılmasına ilişkin, "Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ile enkazın bulunduğu Karaardıç mevkisine gelen Güzeloğlu, yetkililerden bilgi aldı. Güzeloğlu, bölgeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan kalkan Donanma Komutanlığına ait helikopterdeki 4 askeri personelin planlanan varış saatinde Konya'ya ulaşmaması üzerine arama çalışmaları başlatıldığını söyledi.

81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi

Kartepe ilçesinde bulundukları mevkide yürütülen çalışmalar neticesinde kurtarma ekiplerince helikopterin enkazına rastlandığı bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle konuştu:
"Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Kazayla ilgili kaza kırım ekibi ve başsavcılığımızın araştırmaları devam ediyor. Askeri ve adli makamlar, gerekli incelemeleri yapacak. Milletimiz ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah, bir daha böyle acılar göstermesin."

Ekipler, enkazın bulunduğu bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.
Konya'ya eğitim amaçlı uçuş için Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra 12.25'te telsiz irtibatı kesildiği belirtilen askeri helikopterin bulunması için çalışma başlatılmıştı. Karaardıç mevkisinde helikopterin enkazına ulaşılmış, Genelkurmay Başkanlığı, Dz.Plt.Bnb.Deniz Akdeniz ve Dz.Plt. Ütğm.Çağrı Ceyhan, Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğunu açıklamıştı.