Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit olan sözleşmeli er Oğuzhan Küçük, memleketi Karaman’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.





Şehidin babası Alaaddin KÜÇÜK'ün törende yaptığı konuşma ise herkesi ağlattı. Oğlunun kamuflajını giyen baba, “Allah'ım şehadetini kabul et. Ne mutlu ki bayrağın üzerinde bir damla kanımız oldu.” dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan sözleşmeli er Oğuzhan KÜÇÜK,memleketi Karaman’da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin acılı babası Alaaddin KÜÇÜK, oğlunun kamuflajını giyerek geldiği tabutun başında "Ne mutlu ki bu bayrağın üzerinde bir damla kanımız oldu" sözleri ile herkesi ağlattı. 



ACILI BABA DA ESKİ 28 ŞUBAT MAĞDURU BİR ASKER, BİR OĞLU DA YİNE VATAN HİZMETİNDE
Şehit Oğuzhan Küçük'ün cenazesi bugün öğlen saatlerinde hastaneden alındı. Türk Bayrağı'na sarılı tabut helallik alınmak üzere son kez baba evine getirildi. Baba Alaaddin KÜÇÜK’ün de eski asker olduğu ve 28 Şubat döneminde ordudan ihraç edildiği öğrenilirken, şehidin 27 yaşındaki Mücahit Hamza KÜÇÜK' de yine Hakkari'de sözleşmeli er olarak görev yapıyor. Şehidin cenazesini ailesi ve binlerce vatandaş evinin önünde karşıladı. Ağabey Mücahit Hamza Küçük kardeşinin şehit olduğu haberini alıp kardeşiyle birlikte üzerindeki kamuflajlarıyla Karaman'a gelmişti. Baba Alaaddin Küçük de oğlunun kamuflajı ve şapkasını giyerek asker oğlu ile birlikte cenaze aracının arkasında yürüdü ve oğlunun tabutuna son kez dokunarak ona veda etti. 

KARAMAN ŞEHİDİNE VEFA GÖSTERDİ; OĞUZHAN'I 10 BİN KİŞİ UĞURLADI
22 yaşındaki şehidin cenazesi baba evinde helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı 15 Temmuz Ak Tekke Demokrasi Meydanı'na götürüldü. Burada yapılan törene Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep KONUK ve Recep ŞEKER,Karaman Valisi Fahri Meral, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Apaydın, Karaman Garnizon Komutanı Personel Albay Yurdakul Türkmen, askeri ve mülkî erkân ile yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. 



"HAKKIM HELAL OLSUN, ALLAH RAZI OLSUN”

Baba Alaaddin Küçük burada yapılan törenin ardından son kez şehit oğlunun tabutu başına gelerek dua etti ve asker selamı vererek, "Allah'ım şahadetini kabul et yarabbi. Vatana millete feda olsun. Hakkım helal olsun. Allah'ım razı olsun' dedi. Acılı babanın Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır. Ne mutlu ki bize bu bayrağın üzerinde bir damla kanımız oldu. Allah'ın izni ile ne bayrak iner, ne bu vatan savunmasından pes ederiz. Yerine yenisi gelir. Dikkat ederseniz elbise de benim üzerime oturdu ve yakıştı. Çağırdıkları an göreve hazır olduğumu herkes gibi siz de takdir edersiniz. Ama Allah'ın izni ile gençler bize bu işi bırakmaz. Bizimkiler şehit oluyor düğüne gönderir gibi gönderiyoruz da bu satılmışlar ölünce nereye gideceklerini düşünerek hala devam ediyorlar. Ama elbet bunun sonu da gelecek. Bu inanç, bu vatan sevgisi, bu iman olduğu sürece Türk milletini asla kimse yıkamayacak. Allah Türk milletini vatan sevgisi ve imandan ayırmasın." sözleri yürek yaktı.
Asker olan diğer oğluyla birlikte tabutun başına gelen Alaaddin Küçük, "Biz de asker çok. Erkek ve bayan fark etmiyor. Onlar düşünsün, biz mi düşüneceğiz. Bizim düşüneceğimiz bir şey yok. Biz şu anda düğün yapıyormuşuz gibi hissediyoruz. Sanmasınlar bizim küçük düşeceğimizi" diye konuştu.
Şehit babası Alaaddin KÜÇÜK, oğlunun tabutunun başında bekleyen iki askerin kulağına giderek, "Kusura bakmayın sizi de sıcakta bekletiyoruz hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı.
ŞEHİT ANNESİ AĞLAYAN ASKERİ TESELLİ ETTİ
Şehidin acılı annesi ve kız kardeşi Saliha tabutun başına geldiğinde ise gözyaşları sel oldu. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne, nöbet tutan askerin ağlamasına kıyamayarak "Ağlama boncuk gözlüm. Ağlama" diye seslendi.
Şehit Oğuzhan Küçük'ün cenazesi İl Müftüsü Muhammet Lütfi KETENCİ tarafından öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından Hamidiye Mahallesi'nde bulunan şehir mezarlığındaki Garnizon Şehitliğinde dualarla defnedildi.