İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışına yakın bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi.




Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.


2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
Teröristlerden 2'si olay yerinde ölü ele geçerken, kaçan terörist ile polisler arasında çatışma bir süre daha devam etti.



2. BOMBALI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Adliye yakınında ele geçirilen 2. bombalı araç imha edildi.


1 POLİS, 1 MÜBAŞİR ŞEHİT, 5 YARALI
Bunun sonucunda da bir polis, bir mübaşirimiz şehit oldu. 5 yaralımız var, tedavi altındalar.

Yaralananların İsimleri : - Mehmet Ali Gökçe (Polis) - Oğuzhan Batuhan Atik (Polis) - Bülent Karagöz - Cansu Güler - Gökhan Mertol - Nadire Ayçiçek - Sibel Avcı - Ersoy Kaya - Feride Karamıkoğlu

ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN
Şehit polis Fethi Sekin, Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı. Sekin'in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin'i yaklaşık 2 ay önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin'in ise eşinin ölümünden sonra İzmir'e oğlunun yanına geldiği öğrenildi. 8 yıldır İzmir'de görev yaptığı belirtilen şehit polis memurunun 6 kardeş olduğu da gelen bilgiler arasında.

Bombalı araçla dikkat dağıtarak kalaşnikoflarla adliyede katliam yapmak isteyen teröristlerin yapmak istediği büyük katliamı, teröristleri ilk fark eden ve çatışmaya giren, ardından çıkan çatışmada şehit düşen Fethi Sekin adlı kahraman polisimiz önledi.


3 YIL ÖNCE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ
İzmir Bayraklı Adliye binası önünde bombalı araçla saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin 'in 2014 yılı Mayıs ayında geçirdiği trafik kazasında ölümden döndüğü bildirildi. 

TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDEN 8 EL BOMBASI, 2 KALAŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ
Ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinden 2 adet kalaşnikof tüfek, 8 fişek, 8 tane el bombası ele geçirildi.





Saldırıyı gerçekleştirenlerin isimleri Gaziantep nüfusuna kayıtlı Salahattin OLUĞ ve Hakkari nüfusuna kayıtlı, İstanbul’da 17 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’un birçok ilçesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyesi( Yani Pkk’nın şehirlerdeki gençlik kolları) olarak tutuklandıktan sonra paralel hakim ve savcılar tarafından çıktığı ilk mahkemede salıverilen
Abdulkahhar KARASAÇ

Terör eylemini yapanın Pkk olduğu kesinlik kazandı.

Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!

ONGUNHABER yasalar ve araştırmacı habercilik geleneği gereği net bilgiler alıp haber yapmıştır, gecikmeden dolayı özür dileriz…

 

İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ
Güvenlik önlemleri nedeniyle adliye binasının tahliyesine izin verilmiyor. Saldırının ardından İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.


SİYAH MONTLU, BEYAZ BERELİ TERÖRİST ARANIYOR
1 teröristi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Polis siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı.